Homepage  / Vedete străine

Emilia Clarke, decorată de prințul William, un mare fan al serialului „Urzeala tronurilor”

Emilia Clarke, decorată de prințul William, un mare fan al serialului „Urzeala tronurilor”
18

de Cătălina Matei,

Emilia Clarke a avut parte de unul dintre cele mai importante momente din viața sa zielel trecute când a fot decorată chiar de viitorul rege al Marii Britanii. Actrița din „Urzeala tronurilor” și mama sa au primit distincțiile MBE de la prințul William, un mare fan la rândul său al celebrului serial.

De la Westeros la Windsor! Emilia Clarke, decorată de prințul William

Prințul William, în vârstă de 41 de ani, le-a înmânat Emiliei Clarke, actrița din serialul „Urzeala tronurilor”, și mamei sale, Jennifer Clarke, medaliile Most Excellent Order of the British Empire (MBE), în semn de recunoaștere a serviciilor pe care le-au adus persoanelor cu leziuni cerebrale, în calitate de fondatoare ale organizației caritabile SameYou.

Ceremonia a avut loc săpătmâna trecută la Castelul Windsor, iar „marele absent” a fost regele Charles al III-lea, diagnosticat recent cu cancer, potrivit BBC.

Într-un mesaj simpatic postat pe contul de Instagram al prințului si prințesei de Wales, un reprezentant al prințului William a scris: „De la Westeros la Windsor, a fost o adevărată plăcere să le prezint Emiliei Clarke și mamei sale, Jennifer, onorurile lor pentru organizația caritabilă SameYou care sprijină recuperarea după leziuni cerebrale”.

De altfel, prințul William este un mare fan al serialului „Urzeala tronurilor”. A declarat în repetate rânduri că obișnuia să urmarească serialul alaturi de soția sa, Catherine, în timp ce trei copii ai lor dormeau.

În același timp, în clipul video postat pe pagina oficială de Instagram a prințului, Emilia Clarke și mama sa sunt surprinse zâmbind în timp ce Prințul William a fixat insignele și a vorbit despre ceea ce a însemnat munca lor.

Ei bine, a fost o mare onoare personală, dar mai important este că am înființat această organizație de caritate pentru că consecințele leziunilor cerebrale sunt atât de necunoscute”, a declarat Jennifer Clarke, mama actriței din „Urzeala tronurilor”.

Să ai un premiu ca acesta… cireașa de pe tort”, a spus Emilia Clarke, în vârstă de 37 de ani, care a ales să poarte o ținută Chanel. „O să mă fotografiez datorită acestui premiu. Iar oamenii vor spune: De ce această persoană, pe care o recunoaștem, a primit acest premiu?. Iar noi vom spune: Este pentru recuperarea leziunilor cerebrale”.

Facem acest lucru pentru a încerca să ajutăm alți oameni care fac acest lucru de mult mai mult timp decât noi, pentru a face schimbările de care oamenii au atât de multă nevoie”, a mai spus mama actriței.

FWROIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 18

Emilia Clarke a supraviețuit după două leziuni cerebrale

Emilia Clarke şi mama ei au fondat împreună SameYou, o organizaţie caritabilă pentru cei care au trecut prin leziuni cerebrale, după ce actriţă a supravieţuit unei hemoragii la nivelul creierului.

Prima dată ea a suferit o hemoragie cerebrală în timp ce se afla la antrenament, într-o sală de fitness din Londra, în anul 2011. Abia se terminaseră filmările pentru primul sezon din „Urzeala tronurilor”. Atunci, Emilia şi-a pierdut capacitatea de a vorbi şi a fost la un pas de comă.

Actriţă a fondat organizaţia caritabilă după ce a fost şocată să descopere cât de puţin personal există în centrele de reabilitare.

După a doua hemoragie cerebrală, din anul 2013, actriţă a fost supusă unei operaţii pe creier.

Emilia Clarke a declarat în trecut că se afla în rândul „unei minorităţi foarte mici” de persoane care au supravieţuit şi nu au rămas cu sechele în urma unei astfel de urgenţe medicale.

Actrița s-a confruntat cu o hemoragie subarahnoidă în urma unui anevrism cerebral – un vas de sânge slăbit – de pe suprafaţa creierului care s-a spart.

Experienţa prin care a trecut le-a determinat pe Emilia şi mama ei, Jennifer, să pună bazele organizaţiei SameYou pentru a strânge fonduri destinate neuro-reabilitarii după o leziune cerebrală sau un accident vascular.

Ea a vorbit de-a lungul timpului despre operaţia pe care a suferit-o, dar şi tratamentul pe care l-a urmat pentru a ameliora durerea. În urma operaţiei, actriţă britanică a rămas cu o plac[ de titan la nivelul craniului.

Emilia Clarke a dezvăluit că la acea vreme se temea mai mult că va fi concediată, decât că ar putea muri.

Nu îmi era teamă să mor. Îmi era teamă că aş putea fi concediată! Am decis: Acest lucru nu mă va defini. Nu m-am lăsat pradă unor emoţii precum De ce eu? Este oribil. Îmi spuneam doar că trebuie să-mi revin”, a dezvăluit atunci actrița într-un interviu.

Emilia-Clarke-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  3 / 18

Ca să fiu foarte sinceră, toată situaţia m-a făcut să mă simt ruşinată. Ca şi cum aş fi fost defectă. Mă gândeam că producătorii vor crede că sunt o persoană pe care nu se pot baza şi pe care au angajat-o. Dacă nu aş fi avut o hemoragie cerebrală, poate m-aş fi transformat într-o persoană nerecunoscătoare, care s-ar fi crezut buricul lumii, trăind la Hollywood. Sunt mult mai conştientă de ce se întâmplă, în momentul în care se întâmplă”, a mărturisit vedeta.

Nu îmi fac griji pentru eşecuri – prosper în urma eşecurilor! Dacă ceva nu merge bine, mă gândesc mereu cum pot să repar. Doare, este înspăimântător, dar aşa poţi face orice!”, a adăugat ea.

Emilia ClarkeIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  6 / 18

Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton