; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Emil Hurezeanu

Emil Hurezeanu, noul prezentator de la Digi World

04 April 2013

Emil Hurezeanu este cea mai nouă achiziție  a canalului de documentare Digi World. De luni, 8 aprilie, de la ora 20.00, Emil Hurezeanu va prezenta emisiunea Digipedia.

'În fiecare săptămână voi modera o”postfață” a unui film documentar, mai precis un talk-show de interpretare, de însoțire și contextualizare a filmului. E vorba de documentare cu teme politice si istorice. Invitații mei din studio vor fi cei mai buni, deci nu neapărat și cei mai cunoscuți experți ai fenomenului documentat în prealabil.

Din preocupările mele de jurnalist au făcut mereu parte analiza comparată şi diacronică, istorică. Avem nevoie de informaţii şi integrarea lor în spaţii culturale şi istorice împrospătate, pentru a înţelege mai bine ce ni se întâmplă acum şi aici, în România.

Altminteri ne resemnăm cu acvariul micilor  descoperiri ale Americilor periferice şi gâlcevile parohiale, senzaţionale, dar deseori defective de semnificaţii reale', mărturiseşte Emil Hurezeanu.

Primul invitat în ediția de luni, 8 aprilie, a emisiunii „Digipedia' va fi șeful Serviciului Român de Informații, George Maior. Alături de Emil Hurezeanu acesta va aborda tema terorismului internațional.

Am observat ca românii colaborează la filmele altora, ZDF, BBC sau History, cu actori, cameramani şi exterioare. Am fost  surprins să-l văd, bunăoara, pe Vlad Rădescu, interpretul de altădată al lui Ciprian Porumbescu, în cea mai modernă și interesantă seria documentară de istorie a Germaniei, în rolul lui Otto von Bismarck. Avem nevoie de mai multe documentare decât de talk-show-uri, e clar', mai spune Emil Hurezeanu.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare