; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Emil Hurezeanu e invitat în seara asta la “Nocturne”

15 April 2013

Pentru astăzi, 15 aprilie, la “Nocturne”, TVR 1 programează o întâlnire neconvenţională între realizatoarea Marina Constantinescu şi scriitorul, omul de presă, radio şi televiziune Emil Hurezeanu.

Proaspăt reîntors din Japonia, Emil Hurezeanu recunoaşte că n-ar poposi acolo mai mult de câteva zile, spre deosebire de gazdă, care ar alege pe loc Ţara Soarelui Răsare drept destinaţie pe viaţă.

Cei doi stau de vorbă la “Nocturne” despre relaţiile dintre marile puteri ale lumii, despre prezenţa invitatului în puncte cheie pentru români (Radio Europa Liberă, apoi Piaţa Universităţii), despre emisiunea “România mea” sau programul “Cap şi Pajură” (realizat împreună cu Cristian Tudor Popescu), dar şi despre presă ca având o contribuţie decisivă în fracturile şi dezechilibrele societăţii noastre, fiind totodată o victimă.

Vorbind despre România, Hurezeanu admite că nu se numără printre aceia care spun „nu se mai poate face nimic'.

Jurnalistul este de părere că „nu prin plecare se mai rezolvă lucrurile, ci prin rămânere şi interiorizare, prin internalizarea problemelor'.

În fiecare luni, de la ora 23.00, Marina Constantinescu va continua discuţiile cu jurnalişti de impact din presa românească, fără nicio intenţie de a judeca, ci doar cu aceea de a înţelege derapajele de la deontologia profesiei de jurnalist. Dialogul pe teritoriul “Nocturnelor” s-a purtat deja cu jurnaliştii Marius Tucă şi Liviu Mihaiu, iar după ediţia cu Emil Hurezeanu, vor urma Robert Turcescu, Mihai Gâdea, Radu Moraru.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare