Modifica setarile cookie
Homepage  / Vedete româneşti

Rețeta de ouă umplute a Elwirei Petre. Ingredientul secret care le oferă un gust delicios

de Cristina Țapu,

Elwira Petre, pasionată de arta culinară, propune o idee creativă pentru masa de Paște: ouă umplute în nuanțe vibrante, așezate pe un pat de legume proaspete. Secretul acestui preparat spectaculos? Un colorant natural care dă albușurilor un aspect deosebit și apetisant!

Elwira Petre a prezentat fanilor o rețetă delicioasă de ouă umplute

Elwira Petre a dezvăluit pe Instagram o metodă simplă pentru a prepara aceste ouă festive. După fierbere, albușurile sunt cufundate într-o soluție naturală de colorare, care le conferă nuanțe vii și atrăgătoare. Ingredientul care le oferă ouălor o culoare de mov aprins este unul cât se poate de simplu și accesibil ca preț: sucul de sfeclă.

VEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Preparatul este însoțit de un amestec savuros de legume proaspete și un dressing aromatic cu busuioc. Iată ingredientele pentru acest sos rafinat. Pentru dressing, veți avea nevoie de 60 ml ulei de măsline, 40 ml oțet de vin, o linguriță de muștar, o linguriță de miere, câteva frunze de busuioc și sare, după gust. Toate ingredientele se amestecă bine pentru a obține un sos fin și plin de savoare, ideal pentru a însoți ouăle umplute.

Rețeta de tort cu ciocolată a Elwirei

Elwira Petre, pasionată de gătit, le-a dezvăluit fanilor rețeta sa specială de tort cu ciocolată, perfect pentru masa de sărbători. Soția lui Mihai Petre, cunoscută pentru activitatea sa online, le împărtășește frecvent urmăritorilor idei culinare descoperite de-a lungul timpului, 

„Mi-am propus de ceva vreme să vă spun asta și nu am apucat. Trebuie neapărat se încercați această rețetă! Tortul acesta de ciocolată a devenit preferatul meu și o să înțelegeți de ce, e suficient să îl preparați o singură dată. Se pregătește foarte repede față de alte rețete similare. 

Pentru blat aveți nevoie de: 

Mixam împreună toate ingrediente umede: ou, kefir, apă, ulei. Apoi adăugăm ingredientele uscate: făină, zahăr, cacao, bicarbonat, praf de copt, sare. Coacem la cuptor la 180 grade, aproximativ 45 min. Verificați la final cu testul scobitorii. 

Pentru cremă aveți nevoie de: 

Prima dată amestecăm cu mixerul untul și brânza dulce, apoi adăugam cacao, lapte și zahăr pudră. Tăiem blatul răcit în două. Punem un strat de blat, apoi îl ungem cu cremă, apoi din nou blat. Decorăm cu cremă de ciocolată și cu fructe de pădure și lăsăm timp de 5-6 ore în frigider„.

Sursă foto: Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
 
 
 
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te