; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Julian Fellowes   Belgravia   c1

Editura Nemira lansează romanul „Belgravia”, de Julian Fellowes, autorul serialului „Dowton Abbey”

03 October 2017

Julian Fellowes (68 de ani) are mai multe nominalizări la Emmy și BAFTA pentru serialul „Dowton Abbey' și un premiu Oscar pentru cel mai bun scenariu în 2002, pentru filmul „Gosford Park' (2001).

 

La Editura Nemira, a mai apărut sub semnătura lui Julian Fellowes, „Snobii', iar acum, în aceeași colecție – „Babel' – apare romanul „Belgravia', în traducerea Adrianei Voicu.

Romanul „Belgravia' este o poveste despre societatea britanică de secol XIX, plină de eleganță și pasiuni nebănuite. Pe 15 iunie 1815, înalta societate britanică participă la balul ducesei de Richmond – care va rămâne cunoscută drept una dintre cele mai tragice petreceri din istorie. Pentru că are loc în seara de dinaintea asediului de la Waterloo, iar mulți dintre tinerii domni de la bal vor ajunge a doua zi direct pe câmpul de luptă. Pentru frumoasa Sophia Trenchard, atunci se schimbă totul, dar povestea continuă peste 25 de ani, odată cu mutarea familiei Trenchard în noua zonă rezidențială Belgravia.

Julian Fellowes s-a născut în 1949 la Cairo, dar a urmat școala în Marea Britanie. A devenit cunoscut în toată lumea pentru scenariul filmului „Gosford Park' și pentru regia și scenariului „Downton Abbey', serial de epocă extrem de popular și apreciat de critică. Pasionat de lumea victoriană, cele mai multe proiecte literare, cinematografice sau pentru micul ecran ale autorului au ca subiect această perioadă (cele mai cunoscute sunt „Separate Lives' în 2002 sau „The Young Victoria' în 2009). În 2010 a semnat scenariul pentru „The Tourist', cu Angelina Jolie și Johnny Depp. În literatură a debutat în anii 70 sub pseudonimul Rebecca Greville cu mai multe romane de dragoste. A semnat cu numele lui romanele „Snobs' („Snobii' – Nemira, 2009) și „Past Imperfect' în 2009.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare