; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Copert dintica

Editura Nemi vă invită să-l cunoașteți pe Dințică, într-o carte care îi va împrieteni pe copii cu periuța și pasta de dinți

04 April 2018

„Dințică în Regatul Zânei Merciluță' este o poveste care-și propune să-i împrietenească pe copii cu periuța și pasta de dinți și, de ce nu?, chiar și cu medicul stomatolog, oferindu-le, în același timp, și câteva informații esențiale despre dinți și igiena lor.

Prin aventurile lui Dințică cei mici vor învăța, într-un mod jucăuș, care sunt pericolele ce-i pândesc în Tărâmul Zahărului, de ce trebuie să se ferească de PreaDulce, de Vrăjitoarea Caria și de Balaurul Tartru, dar și cum își pot îngriji dințișorii cu ajutorul Prințesei Mia Gingia, al apei fermecate și al pastei magice.

Alături de povestea scrisă de Andrei Dumitrașcu și ilustrată de Andra Badea, Alina și Dani de la Asociația Merci au realizat câteva planșe cu informații esențiale despre dinți și educație dentară, despre regulile corecte de spălat pe dinți, dar și jocuri educative pentru cei mici.

Dințică este un dințișor de lapte inimos, vesel, de un alb strălucitor și care-și dorește mai mult decât orice să ajungă în Regatul Zânei Merciluță.

Drumul până la Regat este, însă, presărat cu obstacole pe care Dințică, ca orice erou de poveste, trebuie să le depășească și să tragă învățăminte din ele. Astfel, deși este păcălit de PreaDulce să-i dea apa fermecată primită de la Frații Lopătari și se trezește prizonier în Tărâmul Zahărului condus de Vrăjitoarea Caria și Balaurul Tartru, Dințică reușește să evadeze cu ajutorul prietenilor săi. Ursul Molar, Caninul Francez, Ogarul Incisiv și Periuța Huța îi sar în ajutor și reușesc să o salveze chiar și pe Prințesa Mia Gingia.

Însă aventura lor nu se termină aici, pentru că Zâna Merciluță trebuie să se întoarcă și să salveze toți dințișorii căzuți în vraja lui PreaDulce. Va reuși oare Caravana Zânei Merciluță să-i salveze la timp, iar povestea să se încheie cu „și au zâmbit toți până la adânci bătrâneți'?

„Dințică în Regatul Zânei Merciluță' este un proiect realizat în parteneriat de către Asociația Merci Charity Boutique și Editura Nemi.

 

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare