; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

1111

Editura Nemi lansează colecția „Basmul din buzunar”

23 October 2016

„Basmul din buzunar' va cuprinde adaptări ale unor basme și povești românești și universale care au încântat generații întregi de cititori din întreaga lume.

[Not a valid template]

Colecția se lansează cu cinci basme populare și culte, atât din folclorul internațional: Muzicanții din Bremen, de Frații Grimm (ilustrații de Adriana Oprița-Gheorghe), Aladin și lampa fermecată, din O mie și una de nopți (ilustrații Marina Plantus), cât și din folclorul românesc: Sarea în bucate, de Petre Ispirescu (ilustrații de Alexia Udriște), Ursul păcălit de vulpe, de Ion Creangă (ilustrații Alexandru Ciubotariu), Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, de Petre Ispirescu (ilustrații Bianca Spătariu).

Textele basmelor au fost adaptate de scriitoarea și traducătoarea Veronica D. Niculescu, iar ilustrațiile au fost făcute de tineri ilustratori români talentați. Fiecare carte a fost realizată într-un stil diferit, de la culori, la detalii, până la tehnica de ilustrație, pentru a surprinde, astfel, frumusețea unică a fiecărei povești.

Laura Câlțea, redactor-șef Nemi: „Am lucrat luni de zile la aceste basme, cu drag și cu migală, până am fost convinși că am reușit să realizăm ceva cu adevărat special: o colecție pe care copiii s-o îndrăgească, care să le mobileze frumos imaginarul în formare și la care să se întoarcă întotdeauna cu drag de fiecare dată când își vor aminti de basmele din copilărie'.

Alte cinci titluri sunt în pregătire și vor apărea la începutul anului viitor: Motanul încălțat, de Charles Perrault, Scufița Roșie, de Charles Perrault, Rumpelstilzchen, de Frații Grimm, Fetița cu chibrituri, de Hans Christian Andersen, Soldățelul de plumb, de Hans Christian Andersen. Colecția va fi permanent îmbogățită cu noi titluri românești și străine.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare