Modifica setarile cookie
Homepage  / Timp liber / Nu rata!

Editura Litera sărbătorește Centenarul cu "Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova"

de Redactia Tvmania

Acum 100 de ani, prin puterea armelor și prin jertfă, bunicii și străbunicii noștri au creat România Mare. În an centenar, Editura Litera aduce un omagiu prin lansarea colecției în 10 volume Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova.

Începând de marți, 16 octombrie, va apărea la toate punctele de vânzare a presei din București și din țară primul volum al colecției, urmând ca săptămânal, până în luna decembrie – în pragul marii sărbători a Unirii – să apară și celelalte volume.

Al doilea volum, lansat în 23 octombrie, va aduce cititorilor un cadou special: harta României Mari, cu cele mai importante locuri de vizitat în an centenar.

Realizată în urma unei documentări care se întinde pe parcursul unui deceniu, Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova este una dintre cele mai cuprinzătoare și mai amănunțite lucrări despre istoria românilor. Coordonatorii acestui proiect cultural sunt Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, și Ioan Bolovan, profesor-doctor la Facultatea de Istorie din Cluj. Cei 12 autori ai acestei lucrări sunt reputați profesori universitari din Cluj și Iași, cercetători științifici de la institute de istorie, de arheologie sau de istoria artei din Cluj, Iași și București. În cele 700 de pagini ilustrate color, colecția Marea Istorie Ilustrată a României și a Republicii Moldova poartă cititorul prin toate epocile istorice, de la preistorie, până în prezent, punând accent pe evenimentele care au condus la Marea Unire a românilor de la 1918.

România este astăzi membră a Uniunii Europene, exprimă și apără tradiția istorică a bătrânului continent, veghează asupra prezentului și pregătește viitorul generațiilor tinere. Românii nu sunt azi o națiune de succes, cu o prosperitate model și cu încredere nelimitată în propriile instituții și în cele europene. Dar acești români, ai căror strămoși au făurit România, se simt capabili să contribuie la coagularea continentului, la reducerea și eliminarea faliilor, la instaurarea climatului de dialog. (Academician Ioan-Aurel Pop, președinte al Academiei Române)

 
Urmărește-ne pe Google News
 
 
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te