; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Coperta 2 D, Lupta mea, 5

Editura Litera anunță apariția celui de-al cincilea volum al seriei „Lupta mea”

23 January 2018

Volumul cinci, „Mai sunt și zile cu ploaie', al seriei „Lupta mea', scrise de autorul norvegian Karl Ove Knausgård, a apărut săptămâna aceasta la Editura Litera.

Acest volum vine în continuarea autobiografiei autorului, numit de revista „Time' „Proust al Norvegiei, și îl prezintă pe Karl Ove Knausgård la vârsta de nouăsprezece ani. Acesta se mută la Bergen și se dedică în întregime scrisului. Dar aflăm că eforturile lui au efectul opus – își dorește asta atât de mult, încât este afectat de blocajul scriitorului. În același timp, își vede prietenii, unul câte unul, publicându-și volumele de debut și începe să aibă îndoieli că va fi publicat vreodată. Scrisă cu o forță și o sinceritate extraordinare, cartea vorbește, de asemenea, despre prietenii noi și puternice și despre o iubire cutremurătoare. Apoi, în viața lui Karl Ove au loc două evenimente cruciale: tatăl său moare și, la scurt timp după aceea, finalizează primul lui roman…

„Mai sunt și zile cu ploaie' este cea de-a cincea carte a seriei „Lupta mea', care a fost numită de revista „Guardian' „poate cea mai semnificativă creație literară a vremurilor noastre.

La Editura Litera au mai apărut volumele 1-4 din seria „Lupta mea', astfel: „Lupta mea. Cartea întâi: Moartea unui tată', „Lupta mea. Cartea a doua: Un bărbat îndrăgostit', „Lupta mea. Cartea a treia: Insula copilăriei', „Lupta mea. Cartea a patra: Dansând în întuneric'. „Lupta mea. Cartea a cincea: Mai sunt și zile cu ploaie', în traducerea din limba norvegiană a Ioanei Andreea Mureșan, este disponibilă acum pe www.litera.ro, în curând în toate librăriile online și din țară.

Cartea a șasea se află în curs de apariție în România, la Editura Litera.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare