; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Minunea_de_Craciun_a_lui_Jonathan_Toomey_2

Editura Cartea Copiilor ne invită la o oră de povești specială, alături de ambasadorul SUA, Hans Klemm

05 December 2018

Editura Cartea Copiilor, Citim Împreună România şi Biblioteca Metropolitană Bucureşti vor organiza vineri, 14 decembrie, la ora 17:00, o seară de lectură care îl va avea ca invitat special pe ambasadorul Hans Klemm. La filiala „Emil Gârleanu' a Bibliotecii Metropolitane, ambasadorul SUA la Bucureşti va citi împreună cu copiii cartea „Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey', de Susan Wojciechowski.

 Vezi galeria foto >

Acest eveniment deschide seria de lecturi publice din cadrul campaniei educaţionale „Citeşte-i iepuraşului tău', ce îşi propune să le amintească părinţilor români de beneficiile pe care le pot aduce doar 20 de minute de lectură în fiecare zi, încă de la naştere. Ceea ce are nevoie tânărul creier al copilului cel mai mult este ceva ce orice părinte, bogat sau sărac, cu diplome sau nu, poate să i-l ofere oricând: cuvintele. Cuvintele rostite cu dragoste sunt la îndemâna oricui și construiesc mintea unui copil. Prin implicarea unor personalităţi, precum ambasadorul Statelor Unite în România, campania atrage atenţia asupra importanţei majore a cititului împreună pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Sunt încântat să particip la acest eveniment, pentru a împărtăşi o poveste specială de Crăciun, originară din limba engleză, copiilor şi familiilor, şi să alătur vocea mea cauzei ce susţine importanţa cititului împreună alături de copii', a declarat ambasadorul Hans Klemm.

Cartea care va fi citită de ambasadorul Klemm, „Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey”, este o poveste care a fost răsplătită cu numeroase premii, dintre care cele mai importante sunt Kate Greenaway Medal în 1995, Christopher Award și cel oferit de American Library Association. „Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey' a fost tradusă în limba română de poetul Florin Bican şi publicată în 2018 la editura Cartea Copiilor. Jonathan Toomey este un cioplitor în lemn, cel mai bun din oraș. Dar este întotdeauna posac și morocănos. Zâmbește rareori și nu râde niciodată. Nimeni nu știe că o batistă de dantelă, o păturică albă de copil și o schiță în cărbune a unei femei care ține în brațe un prunc nou-născut zac părăsite într-un sertar pe care Jonathan Toomey nu-l deschide niciodată. Dar într-o zi de început de iarnă, văduva McDowell împreună cu băiețelul ei, Thomas, îi bat la ușă cu o rugăminte pe care numai el le-o poate îndeplini.

 

Această oră de poveşti va fi una specială, pentru că lectura se va face în opt voci şi în două limbi.

Cititori în limba engleză:

  • Naratorul: Ambasadorul Hans Klemm;
  • Jonathan Toomey: Dana Bates, Fundația Noi Orizonturi;
  • Văduva McDowell: Brandi Bates, Citim Împreună România;
  • Micul Thomas: Briana Bates.

 

Cititori în limba română:

  • Naratorul: Ionuț Robert Olaru, ilustrator;
  • Jonathan Toomey: Alex Icodin, designer;
  • Văduva McDowell: Claudia Șerbănuță, manager al proiectului „Ora să ȘTIM';
  • Micul Thomas: Teodora Pătrașcu.

 

Pentru a participa la această seară de lectură, părinţii sau cadrele didactice, alături de copii, se pot înscrie printr-un e-mail la adresa [email protected], în limita celor 50 de locuri disponibile. Evenimentul este recomandat copiilor peste 6 ani.

Adresa Bibliotecii „Emil Gârleanu', unde se va desfăşura evenimentul, este Bd. Octavian Goga nr. 6, sector 3, Bucureşti.

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare