; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Trump la Casa Alba   Ediții speciale. TVR 1 transmite ceremonia de învestitură a lui Donald Trump

Ediții speciale dedicate învestirii în funcție a lui Trump, la Digi24 și TVR 1

19 January 2017
Donald Trump

Donald Trump

Ceremonia de învestitură a celui de-al 45-lea preşedinte american, comentată de analişti şi politicieni, se vede în direct la TVR 1, pe 20 ianuarie, la „Perfect Imperfect', de la ora 18.00 şi într-o „Ediţie specială' a Ştirilor TVR, de la ora 21.00.

De asemenea, și Digi24 va transmite în direct ceremonia de învestitură a noului preşedinte american. În miezul evenimentelor, la Washington, va fi corespondetul Digi 24, Cristina Cileacu.

Cristina Cileacu va face relatări de la Washington încă de pe 19 februarie, dar și pe 20 ianuarie.

Digi 24 va transmite în direct momentele speciale ale ceremoniei de învestitură, depunerea jurământului, discursul noului președinte al Statelor Unite ale Americii, parada de pe Pennsylvania Avenue și predarea de ștafetă la Casa Albă.

Totodată, vor fi invitați în platourile Digi24, care vor comenta momentele importante ale zilei.

Ce a pregătit Emma Zeicescu pentru ediția specială „Perfect Imperfect' (TVR 1)

Revenind la edițiile speciale pregătite de postul public de televiziune, „America 45. Trump la Casa Albă' este titlul ce reuneşte o ediţie „Perfect Imperfect', cu Emma Zeicescu, ce va putea fi urmărită vineri, pe 20 ianuarie, în direct de la ora 18.00, în timp ce Ediţia specială a Ştirilor TVR, moderată de Claudiu Lucaci, va fi difuzată de la ora 21.00 şi preluată şi de TVR Moldova şi TVR Internaţional.

Mai devreme decât de obicei, la ora 18.00, Emma Zeicescu şi invitaţii săi de la „Perfect Imperfect' dau startul unei ediții dedicate evenimentului politic al anului. Dumitru Borţun, expert în comunicare politică, Dan Dungaciu, analist politică externă, Iulian Fota, fost consilier prezidenţial pe probleme de politică externă, respectiv Ştefan Popescu, istoric vor fi invitații emisiunii.

Emisiunea va cuprinde transmisiuni live cu cele mai importante momente ale ceremoniei de învestire a celui de-al 45-lea preşedinte al SUA – preluarea mandatului de la fostul preşedinte, Barack Obama, respectiv depunerea jurământului, pe treptele celebrului Capitoliu din Washington (la ora 18.25, ora României).

„Vom schiţa, de asemenea, un portret al lui Donald Trump, pornind de la declaraţiile sale controversate din campania electorală şi gafele viralizate de media din toată lumea. Şi desigur, Melanie Trump, frumoasa slovenă ajunsă Primă Doamnă a Americii, are un capitol dedicat la Perfect Imperfect. Totul, prezentat cu ajutorul unui pachet grafic special', ne dezvăluie Emma Zeicescu.

Claudiu Lucaci îl va avea ca invitat pe Teodor Meleşcanu

Claudiu Lucaci

Care va fi relaţia SUA cu NATO şi România, cu Donald Trump la Casa Albă? Ediţia specială „America 45. Trump la Casa Albă' de la ora 21.00 propune o discuţie despre viitorul relaţiilor României cu Statele Unite.

Jurnalistul Ştirilor TVR Claudiu Lucaci va analiza împreună cu invitaţii săi dacă şi cum se va schimba relaţia dintre cele două state, dacă există motive de îngrijorare în ceea ce priveşte parteneriatul strategic, dar şi dacă există şanse, în acest mandat, ca românilor să le fie ridicate vizele pentru SUA. Direcţiile politicii externe a Statelor Unite vor fi, de asemenea, analizate de invitaţii Ediţiei speciale.

În prima parte a dezbaterii, Claudiu Lucaci îi va avea ca parteneri de dialog pe Teodor Meleşcanu, ministru de externe şi Mircea Geoană, fost ministru de externe şi ambasador al României în SUA. Ultima oră va fi completată de Cristian Diaconescu şi Titus Corlăţean, foşti miniştri de externe, de Andrei Ţărnea, director al Institutului Aspen, respectiv de Iulia Joja, profesor la SNSPA şi expert în securitate. Cum se vor resimţi la noi în ţară schimbările din administraţia americană vor comenta şi foştii preşedinţi ai României Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, în declaraţii înregistrate.

„Este un moment mult aşteptat, care marchează o schimbare fundamentală în plan geostrategic, nu doar pentru America, ci şi pentru restul lumii. România nu poate ignora această predare de ştafetă, care va influenţa cu siguranţă relaţia bilaterală privilegiată, construită în ultimul deceniu. De aceea, pe lângă analiza discursului şi a temelor centrale lansate de noul şef de la Casa Albă, la emisiunea de sinteza de la ora 21.00 vom decripta cu invitaţii noştri – foşti preşedinţi sau miniştri de externe, dar şi români prezenţi la ceremonie – forţa schimbării impusă de noua administraţie republicană',  anunţă Claudiu Lucaci.

De asemenea, Telejurnalul TVR 1 de vineri, de la ora 20.00, precum şi Ora de ştiri, de la 23.00, dedică evenimentului o mare parte din spaţiul ce le este alocat.

Ceremonia de învestitură, pentru care cei interesaţi să participe au donat deja o sumă record de peste 100 de milioane de dolari, va fi presărată cu momente artistice asigurate de legendara trupă de dans The Rockettes, de Mormon Tabernacle Choir, grup vocal format din 360 de membri, şi de un star al emisiunii „America’s Got Talent', Jackie Evancho, în vârstă de 16 ani.

Odată devenit oficial preşedinte, Donald Trump va organiza trei baluri inaugurale, iar parada de după învestitură a fost anunţată pentru ora 22.00 (ora României).

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Alte articole:

Pro TV difuzează în această noapte documentarul „Trump versus Trump'

Mihai Melinescu, trimisul special TVR la ceremonia de învestire a lui Trump

Pro TV difuzează documentarul „Trump versus Clinton'

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare