; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Tarus stiuca

Ediție specială „Pescar hoinar”, duminică la TVR 2: In memoriam Victor Țăruș

14 January 2021

În amintirea lui Victor Țăruș, care ne-a părăsit în această săptămână, echipa „Pescar hoinar' a pregătit o ediție specială difuzată, duminică, 17 ianuarie, de la ora 10:00.

„Victor Țăruș eliberează de acum peștii în Oceanul Planetar' – scria, pe pagina de socializare, un prieten al pescarilor hoinari de pretutindeni, în ziua în care fostul prezentator al emisiuni „Pescar Hoinar', Victor Țăruș, s-a stins din viață. Timp de 15 ani, Victor Țăruș a fost emblema și animatorul uneia dintre cele mai iubite emisiuni închinate naturii, „Pescar Hoinar', de la TVR 2.

„Avându-l şi pe mai departe în barca noastră, ca model şi maestru, mărturisim o pioasă aducere aminte în câteva dintre secvenţele, care, la vremea lor au bucurat sufletele celor care l-au iubit şi l-au admirat. Pentru cei care l-au cunoscut ca pescar pe mal de apă sau ca ghid și îndrumător în aventurile pescărești, am pregătit un modest omagiu  dedicat personalității sale', este mesajul echipei „Pescar Hoinar'.

Victor Țăruș a început colaborarea cu Televiziunea Română în 2003 iar de atunci și-a pus amprenta pe sute de ediții ale emisiunii tematice „Pescar Hoinar' – program îndrăgit și urmărit de telespectatorii TVR 2.
Pasionat de tainele pescuitului și iubitor al naturii, Victor Ţăruş era inginer silvic, specializat în „ape de munte şi creşterea păstrăvului'. A fost editor al revistelor „Pescar modern' și „Pescar la Crap', dar şi autorul mai multor cărţi de pescuit sportiv. A fost organizator al competițiilor „Cârligul de Aur' și „Crapul de Aur' – competiții pentru capturi record publicate în revistele sale și a numeroase alte competiții: 3 Cupe Mondiale la Crap, Cupa României, Trofelul Rapala, Cupa Romsilva, Cupa copiilor. Între 1990-1995 a deținut funcția de vicepreședinte pentru pescuit al Asociației Pescarilor din APVS-România.

„Mi-ai spus mereu că ai fi vrut să faci mai multe pentru natura sălbatică a României. Ce nu ai reușit tu, o să încercăm să facem noi! Adio Victore…', este mesajul transmis de colegul și prietenul său Dan Păvăloiu, realizator al emisiunii „Natură și aventură” de pe TVR 2.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare