Homepage  / Vedete româneşti

Eda Marcus și planurile pentru 2024. „Nu aş refuza un proiect de actorie”. EXCLUSIV

Eda Marcus și planurile pentru 2024. „Nu aş refuza un proiect de actorie”. EXCLUSIV
11

de Cătălina Matei,

Deși nu este genul de persoană care să-și planifice lucrurile în amănunt, Eda Marcus și-a propus ca în 2024 să schimbe un pic perspectiva. Astfel, dincolo de televiziune, prezentatoarea știrilor sportive de la TVR 1 își dorește ca Universul să o ajute, prima dorință fiind... călătoriile. Și i-ar plăcea chiar și un proiect de actorie...

Înainte de a-și începe cariera în televiziune, Eda Marcus a cochetat și cu muzica. Prin 2000, a făcut parte din trupa Dolce, creată de Liviu Tudan (Roșu și Negru). Ba chiar își dorea să intre la Teatru, însă părinții au influențat-o spre alt drum.

Acest lucru nu înseamnă că a exclus actoria cu totul. Din contră, de Revelion, am avut ocazia să o urmărim pe prezentatoarea știrilor sportive de la TVR 1 în programul special, unde a jucat în diverse scenete alături de Mirela Zeța și Dragoș Huluba.

Cum se anunță 2024 pentru Eda Marcus? Și ce alte planuri are dincolo de televiziune? Aflăm din cele ce urmează…

Cum ai început 2024? Și cum ai reușit să-ți reiei ritmul după perioada Sărbătorilor?

2024 a început ca o continuare firească a lui 2023. Munca mea la redacţia de ştiri sportive nu intră niciodată în vacanţa de Sărbători sau oricare alta. La noi e foc continuu, de aceea îmi place să spun că la noi nu există zi libere sau sărbători ci doar concediu. Aşadar eu am lucrat pe perioada Sărbătorilor şi nu a fost nevoie să reintru în ritm.

Care sunt planurile tale pentru următoarea perioadă? Din toate punctele de vedere…

Nu îmi fac niciodată planuri. Nu am planificat lucrurile mai niciodată însă am început să înţeleg acest  concept şi aş vrea să îl pun în practică. Vreau să încep să ,,programez” lucrurile pe care mi le doresc pentru a pune tot universul la treabă ca să se îndeplinească. Pentru început îmi doresc din acest an să călătoresc mai mult decât am făcut-o până acum şi apoi să fiu mai concentrată pe sănătatea mea fizică şi spirituală.

Și ce evenimente sportive aștepți cu nerăbdare anul acesta?

Fără îndoială, Olimpiada Jocurilor de vară de la Paris. Am prins foarte multe olimpiade de când sunt parte din redacția de sport și de fiecare dată au fost o ocazie bună de a cunoaște sportivi noi şi totodată de a descoperi noi discipline sportive.

Dacă ai putea fi comentator la Jocurile Olimpice de la Paris ce disciplină sportivă ți-ar plăcea să o dezbați?

Să fiu sinceră nu mi-ar plăcea să comentez. Este o disciplină complet separată pe care eu o stimez extrem de tare dar care nu mi se potriveşte. Dau Cezarului ce este al Cezarului, colegilor mei extrem de bine pregătiţi pentru această activitate. Însă mi-ar plăcea mult să discut cu invitaţi de tot felul, în emisiunile dedicate Olimpiadei, despre parcursul sportivilor, rezultate și așa mai departe. Lucrurile pe care le-am tot făcut cu ocazia evenimentelor sportive mari.

Am văzut că te-ai distrat grozav de Revelion, în programul de la TVR 1. Te-ai gândit serios să mergi spre actorie?

Este unul dintre regretele mele că nu am dat la Teatru. Am ales Litere pentru că mă pregătisem special pentru admitere. Am fost mereu avertizată de părinţi ca Actoria nu este un domeniu tocmai stabil şi bănos şi cumva am renunţat la idee. Însă viaţa mi-a oferit frânturi frumoase prin intermediul emisiunilor cu caracter artistic să îmi arăt şi această latură jucăuşă şi extrovertită. Mă gândesc şi acum la faptul că nu aş refuza un proiect de actorie.

În ce alt domeniu crezi că ai putea excela?

Cred că aş fi putut face multe lucruri. Am fost pasionată de desen, deci aş fi putut fi un artist plastic sau un designer de pantofi de care sunt pasionată şi acum. Aş fi putut face muzică pentru că am avut calităţi muzicală de mică, chiar am şi cântat într-o trupă de fete în anii studenţiei. Mi-ar fi plăcut tare să fiu bijutier şi mi-ar plăcea tare să învăţ această meserie.

Eda Marcus, o mămică implicată

Ce îți place să faci dincolo de micul ecran?

Să călătoresc, să mă plimb, să ascult muzică jazz, să mănânc prăjituri, să văd filme, să citesc, să stau pe malul mării sau în clăpari pe pârtie.

Și ce nu poți refuza niciodată indiferent de circumstanțe?

Să mănânc toate prostiile de care am poftă. Şi să fac shopping.

Care sunt provocările din ipostaza de mămică?

Multe. Şi se schimbă în funcţie de etapa în care se află copilul. La început probleme mici, pe măsură ce creşte probleme mai complicate. Sunt ingrijoarata mereu că orice mamă dedicată şi implicată de parcursul emoţional şi academic al copilului. Îmi doresc echilibru mult pentru ea şi din păcate în această lume este greu de oferit. Este o luptă permanentă cu mine, cu ea, cu lumea exterioară pentru a o pregăti cum e necesar pentru lumea asta nebună.  Îmi doresc să cresc o fată independentă şi descurcăreață în orice circumstanță. Vreau să fie puternică din toate punctele de vedere.

eda-marcus-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Cât de mult te regăsești în fetița ta, Aria?

Mult. Şi îi permit foarte uşor lucruri care mie nu îmi erau tolerate. Cred că asta e capcana generaţiei mele care a crescut cu multe interdicţii. Mă regăsesc în ea când încearcă să mă păcălească cu ceva şi mă prind imediat. Când îşi doreşte diverse lucruri. Dar şi când face lucruri la fel de bine sau mai bine decât le-am făcut eu: joacă tenis, desenează, cântă, dansează.

Am înțeles că urmează o vacanță la schi. Unde veți ajunge?

Pe plaiuri mioritice.

Și ce alte planuri de vacanță mai ai pentru acest an?

Încă nu am decis. Dar sunt în ,,pending”.

Foto: Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton