; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Leonardo_dicaprio

E oficial! Leonardo DiCaprio va fi Leonardo da Vinci

16 August 2017

Veşti bune pentru fanii actorului american, care anul trecut a obţinut Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol principal pentru prestaţia sa ireproşabilă din filmul „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass'.

Acesta va fi Leonardo da Vinci într-un film biografic, care are la bază cartea cu acelaşi nume a lui Walter Isaacson, ce urmează a fi lansată în luna octombrie a acestui an.

Conform variety.com, compania producătoare va fi Paramount, care a reuşit să le sufle proiectul celor de la Universal, în urma licitaţiei ţinute pentru drepturile de ecranizare a acestei pelicule. Mai mult, şi Leonardo va fi implicat în producţie prin intermediul firmei sale, Appian Way.

De ce îl cheamă Leonardo

Faptul că DiCaprio va fi da Vinci (cel mai de seamă reprezentant al Renașterii italiene, care a trăit între anii 1452 – 1519) nu poate fi doar o coincidenţă.

Mama actorului a povestit că a ales pentru fiul ei numele de Leonardo în momentul în care, însărcinată fiind, copilul a mişcat pentru prima oară în burta ei când privea o operă de-a lui da Vinci în Galeriile Uffizi din Florenţa.

La 42 de ani de atunci, iată că DiCaprio va fi da Vinci.

Americanul Walter Isaacson este unul dintre cel mai bine vânduţi autori de biografii din SUA. El a mai scris biografiile unor personalităţi ca Albert Einstein, Henry Kissinger, Steve Jobs şi Benjamin Franklin. Cartea sa, „Einstein: His Life and Universe', a fost adaptatată de National Geographic în seria „Genius', în care Geoffrey Rush îi dă viaţă lui Einstein.

Pentru „Leonardo da Vinci' încă nu a fost anunţată data de începere a filmărilor, însă Leonardo nu pierde vremea. Până atunci are de filmat pelicula regizată de Martin Scorsese, „Killers of the Flower Moon', dar şi drama „The Black Hand'.

Leonardo da Vinci nu va fi prima personalitate jucată de DiCaprio pe marile ecrane. El a mai intrat până acum şi în pielea unor personaje celebre ca Arthur Rimbaud, John Edgar Hoover sau Jordan Belfort.

Cât priveşte viaţa privată, actorul ar avea o nouă iubită, pe modelul german Lorena Rae, de 23 de ani, anunţă people.com.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare