; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Dynamo, magicianul vedetelor

08 February 2010

Dynamo este magicianul preferat al vedetelor de la Hollywood.

Un britanic de 27 de ani şi-a construit o carieră solidă în magie. Aflaţi cum a ajuns Dynamo să-i impresioneze pe Prinţul Charles, Will Smith şi Paris Hilton.

A făcut-o pe Lindsay Lohan să leviteze, i-a uimit pe Prinţul Charles şi Camilla la petrecerile acestuia, i-a lăsat mască pe Will Smith, Paris Hilton, Gwyneth Paltrow, rapperul britanic Dizzee Rascal, Amy Winehouse, Snoop Dogg şi Busta Rhymes. David Grohl îl strigă „Diavolul' şi chiar iluzionistul David Blaine (care i-a dat numele de scenă Dynamo) a recunoscut că este un competitor serios.

Dynamo (27 de ani) – pe numele lui adevărat, Steven Frayne – şi-a construit o carieră solidă de magician de stradă cu numere diverse. Poate transforma bilete de loterie în bancnote de 20 de lire, poate introduce un telefon într-o sticlă goală, cu capacul pus, şi muşcă din monede de 50 de pence fără nici o greaţă. Trucul lui preferat? „Am reuşit să o cuceresc pe iubita mea. Nici măcar eu nu ştiu cum am reuşit. Asta e magie!', explica Dynamo în „The Sun', acum trei ani.

Copilărie dificilă

Botezat „magicianul hip-hop', Steven Frayne a crescut în una dintre cele mai violente zone din Marea Britanie (Delph Hill Estate, din districtul Bradford). Tatăl lui stătea mai mult la închisoare, cu iubitul mamei lui nu s-a înţeles, aşa că puştiul de 15 ani crescut de străbunici s-a refugiat în magie: străbunicul lui i-a dăruit un pachet de cărţi de joc, iar artiştii stradali (mai ales cei din New Orleans) i-au oferit inspiraţia necesară (în filmuleţul de prezentare de mai jos puteţi vedea cu ce numere se mândreşte Dynamo). „Am folosit magia pentru a sta departe de probleme. Mergeam la câte un magazin şi, pe drum, alţi copii încercau să îmi fure banii. N-am fost niciodată prea mare sau puternic (Frayne suferă de boala Crohn, care inflamează intestinele şi are numeroase complicaţii dureroase, şi a stat frecvent prin spitale – n.r.), aşa că – pentru a-i opri – făceam câteva trucuri. Am făcut magie pentru a opri bătăi: atât de mult i-am uimit pe oameni', explica el în ziarul „Guardian', în 2005.

Filmuleţ de prezentare Dynamo 2010:

Starurile cad pe spate

Din cartier până la nasul vedetelor nu a fost mult: a câştigat campionatele locale de magie din Bradford (în 2000), doi ani mai târziu devenea singurul magician britanic din topul 4 la Convenţia Internaţională de Magie şi intra în cluburi convingându-i pe manageri cu trucurile sale ce combină elemente de dans şi cultură hip-hop cu magia tradiţională. A filmat cu ajutorul unui prieten şi şi-a editat singur primul lui DVD („Underground Magic'), în care îi uimeşte pe cei de la Coldplay, Gwenyth Paltrow şi Snoop Dogg, iar filmul i-a făcut reclama necesară.

Au urmat emisiuni TV în Marea Britanie, un al doilea DVD („Concrete Playground'), un documentar transmis pe postul britanic Channel 4 („Dynamos Estate Of Mind', 2006), reclame pentru Adidas (pe care o puteţi urmări mai jos) şi Nokia sau invitaţia de a defila în cadrul spectacolului Fashion For Relief organizat de Naomi Campbell (în 2007). „Am mers la aceeaşi baie ca Regina', se lăuda Dynamo în „Guardian', explicând că „P. Diddy nu e cu nimic mai bun decât Prinţul Charles când vine vorba de organizarea unei petreceri reuşite. Charles organizează cele mai tari petreceri'.

Reclamă la Adidas:

http://www.youtube.com/watch?v=B_6mVq522FA
Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare