; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Dusmanul nr. 1

13 July 2009

Pelicula “Inamicii publici” spune povestea infractorului John Dillinger si este filmata in multe dintre locurile reale in care au avut loc intamplarile relatate.

Marea Depresiune care a lovit SUA in anii ’30 a avut cativa antieroi precum John Dillinger, Bonnie si Clyde, Ma Barker sau Pretty Boy Floyd, care i-au adus supranumele de “era inamicilor publici”. Publicul ii simpatiza, FBI-ul ii vana cu mai mult sau mai putin succes, iar industria cinematografica a stiut mereu sa incaseze bani buni din ecranizarea aventurilor lor.
Pelicula de fata (bazata pe un roman de Bryan Burrough) il scoate in prim-plan pe John Dillinger (Johnny Depp), cunoscut in anii ’30 drept “inamicul public nr. 1” al FBI-ului, un hot priceput care l-a pus in incurcatura pe agentul Melvin Purvis (Christian Bale). Filmul se concentreaza pe ultima parte din viata lui Dillinger, in care a devenit o legenda: proaspat iesit din inchisoare, acesta s-a pus pe jefuit, ajutat de nelegiuiti ca Baby Face Nelson (Stephen Graham) sau Alvin Karpis (Giovanni Ribisi), a gasit dragostea – alaturi de sprintara Billie Frechette (Marion Cotillard) -, a devenit celebru in presa si a fost prins si ucis (cu ajutorul unei prostituate de origine romana, Ana Cumpanas/Anna Sage).

de Monica Popescu

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare