; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Durii de la Cupa Mondială

14 June 2010

Cupa Mondiala 2010

De cine ar trebui să ne temem la acest Campionat?

.

.

Feriţi-vă gleznele şi acoperiţi-vă tibiile! „Măcelarii' de mai jos fac orice în numele clasicei reguli „mingea trece, adversarul nu!'. În clasamentul sancţiunilor de la Mondialul care tocmai a început, noi pariem pe ei.

.

.

.

.

Khalid Boulahrouz

OLANDA. Cu o poreclă cum e „Khalid Canibalul', vă închipuiţi că nu avem de a face cu o domnişoară de pension. Batavul păzeşte cu ferocitate careul de 16 metri, iar cei care îl înfruntă sfârşesc de multe ori la pământ. La Mondialul german din 2006, Boulahrouz aproape l-a lăsat beteag pe starul portughez Cristiano Ronaldo. Mai e de mirare că a fost actor principal în cea mai sancţionată partidă din istoria Cupei, Olanda – Portugalia? „Canibalul' a luat atunci unul dintre cele patru cartonaşe roşii arătate în cursul meciului.

.

Nemanja Vidic

SERBIA. „Terminatorul' vecinilor de la sud-vest şi-a dobândit reputaţia încă din campania de calificări pentru Cupa Mondială din 2006. Serbia a primit atunci un singur gol în zece partide – hai să spunem că nu doar datorită unor deposedări curate ca lacrima. Nu vrem să spunem că Vidic nu ar fi un fundaş central excelent – ne este frică de el, printre altele -, însă când e vorba de a transmite un mesaj atacantului advers („Careul ăsta e domeniul meu!'), puţini sunt mai convingători ca el. La Manchester United, echipa sa de club, cu suporteri care apreciază „fiarele' din apărare, sârbul e un veritabil erou.

.

Gennaro Gattuso

ITALIA. Rino e un mijlocaş defensiv de legendă, însă fitilul său scurt e la fel de celebru. Pe lângă duritatea cu care joacă, fiorosul calabrez sare la bătaie cu oricine – colegi, antrenori, adversari şi aproape oricine îl enervează pe o rază de 1 kilometru. Nouă ne place de el pentru că e un adevărat „soldat', însă porecla de „Ringhio' (răget, n.r.) nu  e câştigată la loz în plic. Ţicneala italianului a fost pe tapet după ce Italia a câştigat Mondialul din 2006 – Gattuso şi-a dat jos şortul şi a fugit de-a lungul şi de-a latul terenului, până când oficialii FIFA l-au obligat să se acopere.

.

Felipe Melo

BRAZILIA. Mijlocaşul defensiv al lui Juventus a debutat abia anul trecut la naţională, la 25 de ani, însă acum e titular de drept. Nu e cel mai tehnic, nici cel mai inspirat… Şi atunci? Ei bine, hai să spunem că face unele lucruri mai greu de contabilizat, cum ar fi să bage frica în adversari cu intrări mereu la limita regulamentului. Antrenorul Dunga riscă mult cu el, pentru că Melo e predispus la cartonaşe şi faulturi stupide, însă e suficient să sperie unul-doi jucători şi lupta de la mijloc e adjudecată.

http://www.youtube.com/watch?v=Ggk9e7ohm0E

.

Algeria

NAŢIONALA. Africanii ar putea face câteva surprize la actuala ediţie a Cupei Mondiale, însă nu doar graţie talentului. Sunt poate cea mai dură echipă din competiţie, de la primul la ultimul om. Nu se tem să se „murdărească' pe mâini, iar asta s-a văzut în timpul unei partide de calificare la CM 2010, împotriva Egiptului. Algerienii au fost atacaţi cu pietre de suporterii „faraonilor', însă s-au răzbunat pe teren, cu o pleiadă de faulturi grosolane, lovituri bine-plasate şi alte asemenea tehnici de supravieţuire. Meciul i-a scandalizat pe egipteni, ai căror fani au umplut internetul de clipuri incriminatoare.

.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare