; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

4669ecf0a147c3eafedc77e44e6152c4

După „Star Wars”, Oscar Isaac nu mai vrea să joace în filme de mare buget

22 June 2020

După ce l-a jucat pe charismaticul pilot Dameron Poe în „Star Wars: Trezirea Forței' (2015), „Star Wars: Ultimii Jedi' (2017) și „Star Wars: Skywalker – Ascensiunea' (2019), Oscar Isaac (41 de ani) vrea să se întoarcă la filmele de autor, relatează dailymail.com.

 

Mai mult, Oscar Isaac a interpretat și un mutant distrugător, Apocalypse din „X-Men: Apocalypse' (2016) și, de asemenea, îl vom vedea în rolul nobilului duce Leto Atreides în mult-așteptata nouă versiune a filmului „Dune', în regia lui Denis Villeneuve, care se află acum în post-producție. Într-un dialog virtual la care l-a provocat recent site-ul Deadline.com, actorul care a jucat cu succes în nenumărate filme independente și de autor până să ajungă vedetă, spune însă că e tot mai tentat să se întoarcă la acestea și că filmele cu buget mare și promovare grandioasă l-au obosit. 

 

Oscar Isaac a declarat că s-a bucurat de experiența extraordinară adusă de aceste superproducții, la care a lucrat „cu echipe incredibile de actori, dar și cu artiști, designeri și promoteri remarcabili', numai că nu crede că acesta este genul care i se potrivește ca actor. 

Actorul născut în Guatemala în 1979 se simte mult mai aproape, structural, de filmele independente și de oamenii care îl inspiră în mod deosebit, precum Paul Schrader, celebrul scenarist veteran al unor pelicule clasice, precum „Șoferul de taxi', „Taurul furios' sau „Ultima ispită a lui Iisus', regizate de Martin Scorsese. De altfel, Oscar Isaac lucrează în prezent la filmul „The Card Counter', scris și regizat de Paul Schrader. 

Pelicula îi mai are în distribuție pe Willem Dafoe, Tye Sheridan și Tiffany Haddish și se concentrează asupra unui jucător de cărți care pune la cale un complicat plan de răzbunare împotriva unui vechi rival. Filmul mai avea doar cinci zile de filmare în luna martie, când totul a fost întrerupt din cauza pandemiei. „Filmele lui Paul, felul în care lucrează el, se află în ADN-ul meu, spune Isaac, și nu sunt singurul actor care simte asta. Pentru fiecare generație de actori, există filmele care i-au făcut să fie ceea ce sunt, iar acest gen reprezintă totul pentru mine'. 

Două dintre cele mai substanțiale pelicule în care l-am văzut pe Oscar Isaac sunt comedia plină de melancolie a fraților Coen din 2013, „Inside Llewyn Davis' (care i-a adus și o nominalizare la Globul de Aur) și excelentul SF „Ex Machina' (2014), regizat de Alex Garland. Întrebat dacă va mai juca, totuși, și în filme cu buget mare, Oscar Isaac a răspuns: „Probabil! Cine știe? Poate dacă voi mai avea nevoie să-mi cumpăr încă o casă ori ceva de genul ăsta'. 

Printre proiectele sale actuale se numără filmul biografic (aflat în pre-producție) „Armageddon Time', regizat de James Gray, în care îl vom vedea alături de Robert De Niro, Cate Blanchett și Anne Hathaway și „Big Gold Brick', o comedie neagră aflată deja în post-producție, în care e coleg de platou cu Andy Garcia, Megan Fox și Lucy Hale. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare