; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

„După dealuri”, propunerea României la Oscarul pentru film străin

10 October 2012

71 de ţări – o cifră record – şi-au trimis candidaţii la Premiile Oscar 2013, categoria „cel mai bun film străin', scrie thewrap.com. Din partea ţării noastre, drama „După dealuri' a lui Cristian Mungiu (nominalizat la Globul de Aur cu „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile') a fost supusă analizei juriului. Filmul va putea fi văzut în cinematografele noastre din 26 octombrie.

Categoria „cel mai bun film străin' îşi alege nominalizaţii într-o manieră diferită de restul categoriilor de la Oscar: un comitet de 30 de persoane selecţionează din totalul candidaţilor trimişi de ţările participante.

Anul acesta, Kenya participă pentru prima dată la selecţia pentru Oscar, iar Iranul (câştigătorul de anul trecut) a ales să nu propună nici un film (protestând împotriva filmului cu scandal „Innocence of Muslims').

Printre favoriţii la cele cinci poziţii de nominalizat se află producţia austriacă „Amour' (de Michael Haneke, laureată cu Palme dOr la Cannes), francezul „Invincibilii' (de Olivier Nakache şi Eric Toledano) şi suedezul „The Hypnotist' (de Lasse Hallström).

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare