; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Terry gilliam filmmaker

După 17 ani de ghinioane, Terry Gilliam a terminat de filmat „The Man Who Killed Don Quixote”

07 June 2017

O poveste epică, tragică și comică, la fel ca romanul lui Cervantes: britanicul Terry Gilliam a anunțat pe rețelele sociale că a terminat în sfârșit filmările pentru „The Man Who Killed Don Quixote', film la care a început munca în anul 2000, anunță AFP.

„După 17 ani, am terminat filmările pentru «The Man Who Killed Don Quixote»', a scris cineastul pe Twitter și Facebook. „Muchas gracias (mulțumesc mult, n.r.) întregii echipe și celor care ne-au rămas aproape. Don Quijote e viu!'.

Prima tentativă de adaptare a romanului din secolul al XVII-lea al spaniolului Miguel de Cervantes Saavedra – cu Johnny Depp, Jean Rochefort și Vanessa Paradis – a eșuat în 2000, în Spania. Mai întâi au fost niște ploi ca la potop care au transformat locul de filmare în mlaștină și au distrus decorurile, apoi Jean Rochefort – care în juca pe Don Quijote – s-a trezic cu o frumușică de hernie de disc cu care nu putea în niciun caz să stea pe cal în momentul în care cam acolo ar fi trebuit să stea tot timpul. În noiembrie 2000, Gilliam a întrerupt filmările.

Eșecul a fost atât de complet încât a fost imortalizat într-un documentar, „Lost in la Mancha' (2002), realizat de Keith Fulton și Louis Pepe.

Dar Gilliam a refuzat să se dea bătut și a mai încercat: în 2008, cu Robert Duvall și Ewan McGregor, în 2011, cu Robert Duvall și Owen Wilson, în 2013, cu John Hurt și Jack OConnell, în 2016, cu Michael Palin și Adam Driver…

În final, regizorul a anunțat anul trecut, la Festivalul de la Cannes, că o ia încă o dată de la capăt promițând că începe filmările în octombrie: „A face propria mea versiune a lui Don Quijote este o obligație medicală, este o tumoare cerebrală pe care trebuie să o extirp', a declarat Terry Gilliam pentru „El Pais'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare