Homepage  / Cinema

Ce se întâmplă cu Dune 2. Cum este filmul afectat de grevele de la Hollywood

Ce se întâmplă cu Dune 2. Cum este filmul afectat de grevele de la Hollywood

de Andreea Hentea,

Lansarea super-așteptatului film „Dune: Part Two”, al lui Denis Villeneuve, e pe cale să se amâne pentru 2024, iar premierele unor filme precum „The Color Purple” și „Aquaman 2” ar putea fi, și ele, reprogramate.

Continuarea epopeii SF „Dune” / „Dune: Part One” (2021) ar putea avea lansarea abia în 2024, după ce aceasta fusese programată pentru 3 noiembrie 2023. Pe fondul celor două greve aflate în desfășurare la Hollywood – a scenariștilor și a actorilor -, Warner Bros. Film Group ia în considerare serios amânarea unuia dintre cele mai așteptate filme ale anului, au declarat pentru Variety trei surse din interiorul studiourilor.

Conform acestora, atât Warner Bros., cât și Legendary Entertainment, producătorii filmului, trebuie să cadă de acord asupra unei noi date de lansare, dar compania Legendary încă nu a fost abordată de Warner Bros. cu privire la o asemenea mutare. O altă sursă din interiorul Warner Bros. a spus că lansările merg înainte așa cum au fost planificate inițial și că nu au avut loc discuții oficiale, dar a remarcat că durata grevelor este total imprevizibilă. Deocamdată, purtătorii de cuvânt ai Warner Bros. și Legendary Entertainment au refuzat să comenteze această chestiune.

Warner Bros. a apreciat însă că și alte producții și-ar putea amâna lansarea, printre care „The Color Purple”, care urmează să o aibă pe Oprah Winfrey printre producători, sau „Aquaman and The Lost Kingdom”, realizat de studiourile DC.

Vedetele nu au voie să-și promoveze filmele

Un film precum „Dune: Part Two” necesită participarea tuturor vedetelor din distribuție – de la Austin Butler la Florence Pugh, Javier Bardem și Josh Brolin – la promovarea sa, ori în prezent această promovare le este interzisă de restricțiile sindicale, care prevăd că acești actori nu-și pot promova filmele trecute sau viitoare lansate de companii aflate în conflict cu sindicatele. Faptul că cei de la Warner Bros. se gândesc la amânarea premierei pentru la anul indică faptul că studiourile nu sunt sigure că cele două greve vor fi soluționate până la jumătatea acestei toamne.

Deocamdată, continuarea filmului „Aquaman” și „The Color Purple” sunt programate pentru 20, respectiv 25 decembrie. În mod obișnuit, un titlu precum „The Color Purple” ar viza susținut următoarele premii cinematografice, dar se presupune că și campaniile acestora vor fi afectate de o grevă prelungită.

Se preconizează și alte amânări

Warner Bros. nu este, evident, singurul studio care regândește calendarul lansărilor. Printre blockbuster-ele anului, alături de „Dune: Part Two”, se numără „The Marvels”, producție Disney, programat pentru lansare pe 10 noiembrie, dar și reboot-ul francizei Lionsgate, „The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes”, cu lansarea programată pe 17 noiembrie. Așteptatul film biografic „Napoleon”, al lui Ridley Scott, cu Joaquin Phoenix în rolul titular, este așteptat în cinematografe din 22 noiembrie.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton