; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Rares Nastase 1

Duminică, la “România, te iubesc!”, Rareș Năstase analizează industria de slăbit

03 March 2016

Duminica aceasta, de la ora 18.00, România, te iubesc!' merge dincolo de reclamele atrăgătoare și promisiunile miraculoase ale companiilor din industria de slăbit, pentru a testa cu adevărat rezultatele. Un reportaj experiment, realizat de Rareș Năstase, corespondent special Știrile Pro TV, care s-a supus unor teste și analize pentru a descoperi și a arăta telespectatorilor adevăratele rezultate.

Rares Nastase

România pare că a intrat într-o revoluție a sănătății. Se cheltuiesc anual zeci și sute de milioane de euro pe vitamine și diverse suplimente și suntem îndemnați să credem în puterea pastilelor naturale care ne mențin frumoși și sănătoși. La fiecare început de an, românul e invitat să transpire în sălile de fitness. Peste tot e asaltat de o întreagă industrie, construită să îi ia ochii cu performanțe ademenitoare.

Industria include mii de oferte pentru tonus și sănătate, zeci de metode de slăbire și alte câteva mii de specialiști în nutriție, antrenori personali care se înmulțesc de la un an la altul, în sălile de sport, în cabinete și pe bloguri. Femei și bărbați în căutarea siluetei perfecte sunt mai puțin sfătuiți să facă verificări și analize care să le arate ce pot și cât pot, în lupta cu surplusul de grăsime. Până la teste lămuritoare, se dezvoltă sistematic industria cu veleități salvatoare: capsule minune, plasturi, pulberi, ceaiuri și uleiuri.

Corespondentul Rareș Năstase a vorbit cu oameni care au încercat și încearcă diverse metode de slăbire, cu mulți dintre cei care apelează sau au folosit pastile minune, pastile despre care de multe ori nici nu știu ce conțin, pilule care de cele mai multe ori pot face mai mult rău decât bine.

Corespondentul Pro TV a fost supus unor teste făcute de specialiști, verificări cu aparatură performantă, care îți poate arăta cum să slăbești eficient și, mai ales, sănătos. Am vrut să văd dacă în România poți face testări care să îți arate cum poți arde mai repede și mai bine țesutul adipos. Există, e vorba de cercetare în știința fitness-ului, care se aplică în statele moderne de mai bine de două decenii, dar care la noi rămâne încă în faza de pionierat. În România nu se fac studii aprofundate și statul nu finanțează măsurători care să arate cum omul modern își poate rezolva problemele eficient, prin dietă și sport. Dar, intrăm în rândul lumii moderne la capitolul obezitate și stres', a declarat Rareș.

Ce e de făcut într-o lume în care suntem provocați cu transformări rapide? Unde vorbim de sănătate și unde despre iluzii frumos împachetate? Telespectatorii vor vedea pe larg, în această duminică, la România, te iubesc!', răspunsurile la aceste întrebări dar și cum funcționează marketing-ul agresiv din industria care ar trebui să ne slăbească.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare