; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Paul Angelescu

Duminică, la „România, te iubesc!”, Paul Angelescu ajunge în Giurgiu: „Județul este pe ultimul loc la lungimea rețelei de apă potabilă!”

21 February 2020

Duminică, de la 18:00, vedem o nouă anchetă din campania „Județe la stăpân'. Săptămâna aceasta, Paul Angelescu prezintă situația din județul Giurgiu. La o distanță de aproximativ 60 kilometri de capitala României, în Giurgiu, oamenii trăiesc fără gaze, apă potabilă și canalizare. 

 

Nici la capitolul cale ferată acest județ nu excelează. Chiar dacă București – Giurgiu este prima rută feroviară construită în România, acum 150 de ani, trenurile nu mai circulă pe ea de mai bine de un deceniu din cauza unui pod căzut la inundații. 

 

„Giurgiu ilustrează cel mai bine decalajul intern de dezvoltare cu care se confruntă România. Județul este pe ultimul loc la lungimea rețelei de apă potabilă și pe locul 4, din coadă, la lungimea rețelei de canalizare. Se află printre ultimele locuri și la cantitatea de gaze livrată populației. Sunt cele mai recente date de la Instititul National de Statistica. Pe scurt, o mare parte din cei 260.000 de locuitori ai județului nu beneficiază de minimul confort pe care o țară civilizată este obligată să-l asigure cetățenilor. Și asta la doar o aruncatură de băț de capitală. Duminică, la România, te iubesc!, vizităm investiții de milioane de euro care nu funcționează, sisteme de tratare a apei care dau apă cu amoniu de 9 ori peste limita potabilă și discutăm cu primari de patru mandate care n-au reușit să aducă în comunele lor apă, canal sau gaze. Și încercăm să aflăm de ce', a spus Paul Angelescu. 

 

Paul a investigat și ne va prezenta și ce ce se întâmplă cu principalul curs de apă din județ, râul Argeș, care a fost transformat în depozit ilegal de gunoi. Reacția autorităților care ar fi trebuit să prevină acest dezastru ecologic, o vedem duminică, de la 18:00, numai la PRO TV.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare