; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Radu Zamfir la Politica si delicateturi_3829

Duminică, 26 mai, medicul Radu Zamfir este invitatul lui Mircea Dinescu, la „Politică şi delicateţuri”

23 May 2019

O personalitate a lumii medicale, directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant, vine la ultima ediţie „Politică şi delicateţuri' a lunii mai. Ce preparat găteşte poetul pentru oaspetele său vedem duminică, 26 mai, de la 15.00.

 Vezi galeria foto >

Ediţia de duminică, 26 mai, a emisiunii Politică și delicatețuri aduce în bucătăria lui Dinescu și în fața telespectatorilor TVR 1 o personalitate a lumii medicale, medicul și Radu Zamfir. În domeniul gastronomiei, chirurgul îşi recunoaşte limitele: se declară specialist în grătare, aşa că, în bucătăria poetului, asistă atent la prepararea unui pui umplut cu castraveciori murați, pe pat de linte – o rețetă inventată pe loc de Dinescu.

După ce mâncarea este gata, cei doi coboară în cramă unde îi așteaptă Mariana Risipitu și taraful său şi savurează un pahar de vin. Medicul își surprinde plăcut gazda și mănâncă cu poftă din puiul cu pricina, apoi povestește despre hobby-urile sale – motociclismul și scuba diving -, vorbește despre fiicele sale și despre cum și-a cunoscut soția.

Evident, nu este trecută cu vederea nici partea profesională a vieții medicului, actualul director executiv al Agenției Naționale de Transplant. Astfel că medicul Zamfir vorbeşte despre importanța donării de organe și despre operațiile pro-bono pe care le-a făcut la spitalul Medicover.

Așadar, duminică 26 mai, după ce mergeți la vot, sunteți așteptați de această dată, de la ora 15.00, la o ediție de colecție „Politică și delicatețuri'.

 

Despre Radu Zamfir

Actualul director executiv al Agenției Naționale de Transplant, Radu Zamfir, s-a născut pe 17 aprilie 1974, la București. În 1992, a absolvit liceul IL Caragiale, iar în 1998, UMF Carol Davila.

Radu Zamfir este medic primar chirurgie generală la Centrul de Chirurgie şi Transplant „Dan Setlacec”, Institutul Clinic Fundeni, unde lucrează încă din anul 2000.

În calitate de coordonator al echipei de prelevare hepatică, a efectuat peste 500 de prelevări, precum și multe operații din sfera chirurgiei digestive. Pe lângă activitatea în domeniul chirurgiei și transplantului, dr. Zamfir a fost implicat într-un număr de 12 studii clinice de faza III şi IV, a publicat mai mult de 30 de lucrări științifice sau articole și a susținut prelegeri la peste 35 evenimente științifice, naționale și internaționale.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare