Homepage  / Televiziune

Cine este Dudu Dragoș Andrei, cuțitul de aur al lui Ștefan Popescu, de la Chefi la cuțite 2025. A gătit pentru Familia Regală din Luxemburg

Cine este Dudu Dragoș Andrei, cuțitul de aur al lui Ștefan Popescu, de la Chefi la cuțite 2025. A gătit pentru Familia Regală din Luxemburg
11

de Roxana Mirea,

Dudu Dragoș Andrei, în vârstă de 27 de ani, a primit cuțitul de aur de la Chef Ștefan Popescu în emisiunea Chefi la cuțite, luni, 7 aprilie 2025. Tânărul bucătar din Bacău are experiență în restaurante de lux și a gătit pentru Familia Regală din Luxemburg. 

Dudu Dragoș Andrei, cuțitul de aur al lui Ștefan Popescu, de la Chefi la cuțite 2025 

Dudu Dragoș Andrei, în vârstă de 27 de ani, a devenit cuțitul de aur al lui Chef Ștefan Popescu în sezonul 15 al emisiunii Chefi la cuțite. Originar din Bacău, tânărul bucătar lucrează în prezent în Luxemburg și are o experiență impresionantă în domeniul culinar, potrivit a1.ro. 

Concurentul a impresionat juriul cu povestea sa de viață și cu preparatul său sofisticat.  

Am un obiectiv ca până la vârsta de 35 de ani să am o stea Michelin, pentru că tot ce fac, o fac din pasiune și din iubire. Pentru această rețetă, am făcut zeci de teste înainte, pentru că nu găseam timpul și coptura necesare ca să iasă la perfecție. O rețetă făcută de mine. În franceză numesc acest preparat „oeufs nuage”, care este cu un bisque de homar, caviar și chips din jambon crud”, a dezvăluit Dudu Dragoș Andrei, în timp ce gătea.  

Cine este Dudu Dragoș Andrei de la Chefi la cuțite, sezonul 15 

Dudu și-a început cariera în Italia, unde a urmat cursuri de bucătărie și a lucrat în restaurante din sudul țării. Ulterior, s-a mutat în Luxemburg, unde a avut oportunitatea de a-și deschide propriul restaurant la doar 25 de ani. 

„Stând lângă mama mea, de mic copil, ea mi-a transmis această pasiune. Vin dintr-o familie modestă. Suntem cinci frați. Părinții mei sunt divorțați și la vârsta de 14 ani am decis să plec la mama mea în Italia. Am urmat cursurile de bucătar, mai exact la Castellana Grotte din Bari. Am lucrat la două restaurante din sudul Italiei. Acolo am început cu adevărat prima experiență într-o bucătărie profesională. După aceasta, am decis să plec într-o minivacanță la Luxemburg, avându-l pe fratele meu. După trei zile mi s-a oferit un loc de muncă (…) Este un lanț de restaurante din Luxemburg și sunt foarte bine cunoscute pe aperitive, dar, fiind limitat, nu puteam să mă exprim și am decis să părăresc acest loc de muncă”, a mărturisit concurentul în fața juraților Chefi la cuțite. 

Dudu-Dragoș-Andrei-cuțitul-de-aur-al-lui-Ștefan-Popescu-de-la-Chefi-la-cuțite-2025 (9)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Dudu Dragoș Andrei, de la bucătăria regală la Chefi la cuțite 2025 

Un moment deosebit în cariera sa a fost colaborarea cu Familia Regală din Luxemburg.  

La vârsta de 25 de ani mi-am deschis propriul restaurant, semi-gastronomic. Am lucrat pentru Familia Regală din Luxemburg timp de șase luni. A fost o onoare, dar am văzut că nu este o bucătărie care mă atrage. Făceam de mâncare doar pentru Rege și Regină (…) În Casa Regală se mănâncă foarte simplu (…) Sunt foarte modești și au o bucătărie foarte simplă. Totul este calculat, nu prea există improvizație. Cred că sunt prea tânăr pentru a găti pentru două persoane. Momentan, de două săptămâni, lucrez cu un Chef cu două stele Michelin din Franța. Abia a deschis cu un asociat un nou restaurant în Luxemburg (…) Am și restaurantul meu, dar nu mai lucrez în restaurantul meu (…) Am două zile libere pe săptămână și încă mai pot să arunc un ochi și acolo și să le dau câte o sugestie”, a precizat el. 

Dudu Dragoș Andrei are obiective ambițioase pentru cariera sa. În prezent, lucrează alături de un Chef cu două stele Michelin într-un nou restaurant din Luxemburg. Experiența acumulată îl ajută să se apropie de visul său de a obține o stea Michelin până la vârsta de 35 de ani. 

„Când am deschis restaurantul nu am avut așa experiență. Mi-am zis că bagajul meu nu este îndeajuns de plin. Mi-am pus o limită ca să-mi iau o stea Michelin. Am zis că trebuie să lucrez cu persoane care au deja o stea Michelin”, a explicat Dudu Dragoș Andrei. 

Ștefan Popescu și Alexandru Sautner i-au oferit cuțitul de aur 

La audițiile pentru Chefi la cuțite, Dudu a pregătit un preparat numit «oeufs nuage», care a inclus bisque de homar, caviar și chips din jambon crud. Performanța sa a fost atât de impresionantă încât atât Chef Ștefan Popescu, cât și Chef Alexandru Sautner i-au oferit cuțitul de aur. 

În final, Dudu a ales să facă parte din echipa lui Chef Ștefan Popescu.  

„Pentru mine sunteți cu toții egali. Eu o iau după feeling. Tot timpul am făcut treaba asta în viață. Îmi pare rău să refuz unul dintre dumneavoastră. Am luat tot timpul decizia la ultima secundă și cred că acesta este punctul meu forte. Îl aleg pe Chef Ștefan! Sunt mândru și cred că pot câștiga Chefi la cuțite. Știu că mai sunt și alte cuțite de aur în joc, dar sunt pregătit să mă lupt cu fiecare în parte, fără nicio problemă”, a dezvăluit Dudu Dragoș Andrei la Chefi la cuțite. 

Sursa foto-video: Antena 1

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
Cel mai nou VIDEO
PE ACELAȘI SUBIECT
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton