; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Meghan si harry

Ducii de Sussex își pierd titlurile regale. Prima declarație a lui Harry după decizia Reginei Elisabeta a II-a

20 January 2020

În cadrul unei cine private pentru organizația Sentebale, Prințul Harry a vorbit  duminică pentru prima dată despre retragerea din familia regală, explicând că a luat cu greu această decizie.

 

„Trebuie să spun că pot doar să îmi imaginez ceea ce poate ați auzit sau ați citit în ultimele săptămâni. Așa că vreau să auziți adevărul de la mine, atât cât îl pot împărtăşi, nu ca prinţ, sau duce, ci pur şi simplu ca Harry, aceeaşi persoană pe care mulţi dintre voi aţi urmărit-o crescând în ultimii 35 de ani, dar cu o perspectivă mai clară. Regatul Unit este casa mea şi locul pe care îl iubesc. Asta nu se va schimba niciodată. Am crescut simțindu-mă sprijinit de atât de mulți dintre voi și am văzut cum ați primit-o cu brațele deschise pe Meghan atunci când ați văzut că mi-am găsit dragostea și fericirea la care am sperat o viață întreagă. ‘S-a căsătorit în sfârșit și cel de-al doilea fiu al Dianei Hoorey!', a glumit Prințul Harry.

„Știu, de asemenea, că ați ajuns să mă cunoașteți bine de-a lungul anilor și aveți încredere că femeia pe care am ales-o să îmi fie soție are aceleași valori ca mine. Și le are. Și este aceeași femeie de care m-am îndrăgostit. Amândoi facem tot ce putem să ne continuăm rolul pentru această țară cu mândrie. Atunci când eu și Meghan ne-am căsătorit, eram entuziasmați. Eram plini de speranță și eram aici ca să lucrăm. Din aceste motive, simt o mare tristețe că s-a ajuns la asta. Decizia pe care am luat-o pentru mine și pentru soția mea nu este una ușoară. După luni de discuţii, care au urmat unor ani de provocări și știu că nu am procedat întotdeauna corect, însă nu a existat o altă opțiune. Ceea ce vreau să clarific însă, este că nu ne vom îndepărta', a continuat Harry.

„Noi am sperat să putem continua să o reprezentăm pe Regină, Comunitatea Națiunilor și asociațiile mele militare, fără fonduri publice. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil. Am acceptat asta știind că cine sunt cu adevărat nu se va schimba și voi rămâne la fel de dedicat. Dar, sper că vă ajută să înțelegeți faptul că a trebuit să fac un pas înapoi de la tot ce știam în schimbul a ceea ce sper că va fi o viață mai liniștită', a spus Ducele de Sussex, menționând astfel că și-ar fi dorit să continue munca caritabilă.

„Am fost născut cu această viață și este o mare onoare să îmi servesc țara și Regina. Când mi-am pierdut mama în urmă cu 23 de ani, voi m-ați luat sub aripa voastră. Ați avut atât de mult timp grijă de mine, însă presa este o forță puternică și sper doar că într-o zi sprijinul colectiv să fie mai puternic, deoarece acest lucru este mult mai mare decât noi. A fost privilegiul nostru să vă servim și vom continua să avem o astfel de viață. Totodată, a fost un privilegiu să cunoaștem atât de mulți dintre voi și să simțim entuziasmul vostru pentru Archie, care a văzut zilele trecute zăpada pentru prima dată și a considerat că este minunată.'

Prințul Harry a menționat în discurs că familia sa i-a fost mereu alături lui și lui Meghan și îi va fi veșnic recunoscător Reginei. „Voi avea întotdeauna cel mai mare respect pentru bunica mea, comandantul meu și sunt incredibil de recunoscător ei și întregii familii pentru sprijinul pe care mi l-au arătat mie și lui Meghan în ultimele luni. Voi continua să fiu același om care își iubește țară și își dedică viață sprijinind cauze, organizații caritabile și comunități militare care sunt importante pentru mine.'

Ducele de Sussex le-a mulțumit celor prezenți pentru toată susținerea pe care i-au arătat-o de-a lungul timpului, spunând că rolul pe care l-a avut în organizația l-a ajutat să învețe mai multe despre viață.

 

 

Ducii de Sussex nu vor mai avea titluri regale și nici nu vor mai primi fonduri publice

Conform unui comunicat oficial al Palatului Buckingham, Meghan și Harry nu vor mai avea titluri regale și nici nu vor mai primi fonduri publice. Schimbarea va intra în vigoare începând cu primăvara acestui an, astfel că ei nu o vor mai reprezenta în mod oficial pe Regină.

„Ei înțeleg că trebuie să renunțe la îndatoririle regale, inclusiv la cele militare oficiale. Nu vor mai primi bani publici. Cu binecuvântarea Reginei, cei doi vor continua să conducă patronatele și asociațiile private. În timp ce nu vor mai putea reprezenta în mod oficial Regina, cei doi au menționat în mod clar că tot ce vor face în continuare va fi în acord cu valorile Majestății Sale. Meghan Markle și Prințul Harry nu vor mai folosi titlurile regale în măsura în care nu vor mai munci în Familia Regală', potrivit unui comunicat transmis de Palatul Buckingham.

De asemenea, Prințul Harry și Meghan Markle au spus că intenționează să înapoieze banii pe care i-au primit pentru renovarea Frogmore Cottage, care va rămâne casa lor din Marea Britanie. Această decizie vine după ce ei au anunțat că vor să se îndepărteze de familia regală și își doresc independență financiară.

„După multe luni de conversații și discuții care au avut loc recent, mă bucur că împreună am găsit o cale constructivă și înțelegătoare pentru nepotul meu și familia sa. Harry, Meghan și Archie vor fi întotdeauna membri iubiți ai familiei mele. Înțeleg provocările pe care le-au întâmpinat în ultimii doi ani și îi sprijin în dorința lor de a duce o viață independentă. Vreau să le mulțumesc pentru toată munca lor depusă în întreaga țară, în Commonwealth și în alte locuri și sunt foarte mândră de Meghan care s-a integrat atât de repede în familie. Întreaga noastră familie își dorește ca acordul de astăzi să le permită să înceapă o viață fericită și liniștită', a declarat Regina Elisabeta a II-a.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare