; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Drumul lui lese editia 1

„Drumul lui Leşe” continuă cu ediţii în premieră. Emisiunea începe diseară la TVR 3

28 October 2016

Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc se numără printre invitaţii lui Grigore Leşe în prima ediţie din noul sezon al emisiunii. „Drumul lui Leşe' este la TVR 3 şi online, pe TVR+, din 28 octombrie, de la ora 21.00.

 drumul-lui-lese-editia-1

„Veselie, nu divertisment. Muzică ţărănească, nu muzică populară. Oameni adevăraţi, nu oameni de carton'. Aceasta este premisa de la care Grigore Leşe porneşte în emisiunea pe care o aduce telespectatorilor în fiecare vineri seară. Pe 28 octombrie, repornim pe „Drumul lui Leşe' cu un nou sezon. Al cincilea.

ed1_5În prima ediţie, suntem pe drumul lui Sânmedru, acoperit de zăpadă, când fetele doresc să primească basmaua ca semn al trecerii la statutul de femeie maritată. Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc, precum şi soprana Mihaela Pletea, pianista Olga Podobinschi şi chitaristul Angel Militaru sunt invitaţii lui Grigore Leşe în această călătorie tainică şi minunată. Prima ediţie din noul sezon al emisiunii se difuzează la TVR 3 şi online, pe TVR+, pe 28 octombrie, de la ora 21.00.

Are loc nunta oilor, feciorii se întrunesc la o casă, de unde pornesc, apoi, prin sat, cântând din fluiere şi cavale. Între ei se află un fecior îmbrăcat în femeie. Dacă Sfântul Gheorghe reprezenta convenţional deschiderea pământului şi sosirea primăverii, Sfântul Dumitru este asociat cu moartea naturii, cu sosire iernii şi a frigului. Sfântul Dumitru este patronul păstorilor. Tinerii sar peste focul lui Sânmedru. Cei care vor reuşi să sară se vor căsători în decursul anului. Femeile împart nuci, mere, struguri, sărbătoresc moşii lui Sfântul Dumitru.

Despre toate acestea povestim cu Grigore Leşe şi invitaţii săi vineri seară, de la ora 21.00, la TVR 3, când păşim din nou pe „Drumul lui Leşe'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare