; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Drumul actriţei Noomi Rapace spre celebritate

05 June 2012

Actriţa suedeză Noomi Rapace (32 de ani) poate fi văzută pe marile noastre ecrane în „Prometheus' (Ridley Scott), din 8 iunie, şi acum filmează cu Brian De Palma, pentru „Passion' (2013). Cum a ajuns bruneta într-o asemenea companie? Aflaţi în cele ce urmează.

„Perfecţiunea e plictisitoare'. Cu aceste cuvinte a încheiat Noomi Rapace un interviu recent, acordat revistei „Dazed & Confused'. Actriţa suedeză de 32 de ani spune că niciodată nu va accepta un rol banal într-o comedie romantică, nu e condusă de vanitate când îşi alege proiectele şi a demonstrat-o din plin în seria de filme care i-au făcut numele celebru în Suedia şi peste hotare: „Millennium'.

„Fata care s-a jucat cu focul' s-a născut Noomi Norén şi a debutat în actorie la doar 7 ani, într-un film islandez (s-a mutat cu mama şi sora ei în Islanda la 5 ani), „In the Shadow of the Raven'. La 14 ani era o mică rebelă (bea des, se vopsise blondă, îşi făcuse piercinguri, asculta Blondie, Iggy Pop şi muzică punk), iar la 15 se mutase de acasă la Stockholm, unde a studiat teatrul.

„Când mă uit înapoi, mi se pare că eram atât de mică, dar atunci mă simţeam un om mare. Simţeam că am terminat-o cu familia şi sunt pe cont propriu. Am ştiut mereu că eu trebuie să-mi creeez viaţa şi să devin cine vreau să fiu', a explicat ea pentru „Dazed & Confused'. La 20 de ani (în 2001), s-a căsătorit cu actorul Ola Pär şi şi-au schimbat amândoi numele de familie în Rapace („pasăre de pradă'), iar la 23 l-a născut pe fiul lor, Lev (Noomi şi Ola au divorţat în 2011).

Aleasa lui Ridley

După rolul unei mame adolescente cu probleme (în „Daisy Diamond'), a urmat seria „Millennium' şi rolul lui Lisbeth Salander, cu care Noomi a devenit cunoscută. Rapace descrie rolul drept „o coborâre în iad':

„Probabil că eram imposibilă în acea vreme. Nu-mi place să mă prefac, mă topesc treptat în pielea personajelor pe care le joc. I-am dat lui Lisbeth un an şi jumătate din viaţa mea şi asta m-a distrus puţin. M-am bucurat să o las să plece. Îmi venea să spun «Acum lasă-mă-n pace, trebuie să-mi revin la viaţă!»', spune actriţa, care s-a izolat de colegi la filmări, identificându-se total cu Lisbeth.

După ce a văzut-o în filmele „Millennium', regizorul Ridley Scott i-a cerut să joace în „Prometheus' rolul principal feminin (Elizabeth Shaw), comparat deja cu Ellen Ripley şi Sigourney Weaver. Filmul – un prequel la primul „Alien' – este unul dintre cele mai aşteptate producţii ale anului.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare