;
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Drumul actriţei Noomi Rapace spre celebritate

5 June 2012

Actriţa suedeză Noomi Rapace (32 de ani) poate fi văzută pe marile noastre ecrane în „Prometheus' (Ridley Scott), din 8 iunie, şi acum filmează cu Brian De Palma, pentru „Passion' (2013). Cum a ajuns bruneta într-o asemenea companie? Aflaţi în cele ce urmează.

„Perfecţiunea e plictisitoare'. Cu aceste cuvinte a încheiat Noomi Rapace un interviu recent, acordat revistei „Dazed & Confused'. Actriţa suedeză de 32 de ani spune că niciodată nu va accepta un rol banal într-o comedie romantică, nu e condusă de vanitate când îşi alege proiectele şi a demonstrat-o din plin în seria de filme care i-au făcut numele celebru în Suedia şi peste hotare: „Millennium'.

„Fata care s-a jucat cu focul' s-a născut Noomi Norén şi a debutat în actorie la doar 7 ani, într-un film islandez (s-a mutat cu mama şi sora ei în Islanda la 5 ani), „In the Shadow of the Raven'. La 14 ani era o mică rebelă (bea des, se vopsise blondă, îşi făcuse piercinguri, asculta Blondie, Iggy Pop şi muzică punk), iar la 15 se mutase de acasă la Stockholm, unde a studiat teatrul.

„Când mă uit înapoi, mi se pare că eram atât de mică, dar atunci mă simţeam un om mare. Simţeam că am terminat-o cu familia şi sunt pe cont propriu. Am ştiut mereu că eu trebuie să-mi creeez viaţa şi să devin cine vreau să fiu', a explicat ea pentru „Dazed & Confused'. La 20 de ani (în 2001), s-a căsătorit cu actorul Ola Pär şi şi-au schimbat amândoi numele de familie în Rapace („pasăre de pradă'), iar la 23 l-a născut pe fiul lor, Lev (Noomi şi Ola au divorţat în 2011).

Aleasa lui Ridley

După rolul unei mame adolescente cu probleme (în „Daisy Diamond'), a urmat seria „Millennium' şi rolul lui Lisbeth Salander, cu care Noomi a devenit cunoscută. Rapace descrie rolul drept „o coborâre în iad':

„Probabil că eram imposibilă în acea vreme. Nu-mi place să mă prefac, mă topesc treptat în pielea personajelor pe care le joc. I-am dat lui Lisbeth un an şi jumătate din viaţa mea şi asta m-a distrus puţin. M-am bucurat să o las să plece. Îmi venea să spun «Acum lasă-mă-n pace, trebuie să-mi revin la viaţă!»', spune actriţa, care s-a izolat de colegi la filmări, identificându-se total cu Lisbeth.

După ce a văzut-o în filmele „Millennium', regizorul Ridley Scott i-a cerut să joace în „Prometheus' rolul principal feminin (Elizabeth Shaw), comparat deja cu Ellen Ripley şi Sigourney Weaver. Filmul – un prequel la primul „Alien' – este unul dintre cele mai aşteptate producţii ale anului.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare