Homepage  / Vedete româneşti

Drapelul României la premiera „Borderlands” din Los Angeles. Cine este Florian Munteanu, actorul care joacă alături de Cate Blanchett

Drapelul României la premiera „Borderlands” din Los Angeles. Cine este Florian Munteanu, actorul care joacă alături de Cate Blanchett
20

de Cătălina Matei,

Pe 6 august, la Los Angeles, a avut loc premiera filmului „Borderlands”, cu Cate Blanchett și Jamie Lee Curtis în prim-plan, iar pe covorul roșu a defilat și steagul României, purtat de un alt nume din distribuție. Este vorba despre Florian Munteanu, actor și boxer cu origini românești, o prezență constantă în filmele de acțiune de la Hollywood.

Cine este Florian Munteanu, actorul care joacă alături de Cate Blanchett în „Borderlands”

Din 9 august, în cinematografele din toată lumea poate fi văzut blockbusterul „Borderlands”, film produs la Hollywood și care are într-unul dintre rolurile principale pe românul Florian Munteanu, alături de staruri precum Cate Blanchett, Jamie Lee Curtis și Kevin Hart.

Deși s-a născut, a crescut și locuiește în mare parte in Germania, Florian Munteanu s-a declarat mereu român, vorbind fluent limba română. Născut într-o familie de pasionați de sport, Florian a ales o carieră de box și fitness, unde a devenit cunoscut sub numele BigNasty. De altfel, a ajuns în atenția producătorilor după ce a jucat rolul Viktor Drago în „Creed 2” (2018) și „Creed 3” (2023), însă a avut o apariție și în serialul „Vikingii”.

Borderlands Special Fan Event – LAIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 20

În filmul „Borderlands”, Florian Munteanu joacă rolul lui Krieg, protectorul musculos al unei preadolescente sălbatice demolatoare. Pelicula este bazată pe una dintre cele mai bine vândute francize de jocuri video din toate timpurile. De altfel, și Florian a declarat în diverse interviuri că a fost un fan al jocului.

În prezent, Florian locuiește în Los Angeles, unde se antrenează aproape în fiecare zi și e bun prieten printre altele staruri cu Dolph Lundgren. Însă ajunge destul de des și în România, părinții săi fiind originari din Târgu Mureș. De altfel, pe contul său de Instagram, Florian Munteanu alias BigNasty postează frecvent poze cu mama și tatăl său, multe dintre ele fiind realizate și în România.

Florian-MunteanuIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  10 / 20

„Borderlines” – un film pentru gameri, dar și pentru cinefili

Când s-a lansat primul trailer pentru „Borderlands”, în februarie, unele voci au spus că filmul pare să împrumute ceva din atmosfera pe care o știm din franciza „Gardienii galaxiei”. Fanii au știut însă de la început, chiar după ce vedetele din distribuție au fost anunțate, că „Borderlands” nu va fi o adaptare directă a unuia dintre jocurile video din celebra serie și nici nu va adăuga o poveste în universul deja existent.

Cât despre Cate Blanchett, mulți au fost surprinși de alegerea sofisticatei actrițe încununate cu două premii Oscar. După cum s-a dovedit însă, rolul i-a plăcut enorm lui Cate. „Chestia cu armele a fost incredibil de amuzantă”, a povestit Blanchett pentru empireonline.com. „Faptul că lumea nu se aștepta să joc așa ceva a făcut rolul mai atractiv. Cerințele ieșite din comun, lucrurile la care nu m-aș fi gândit sunt ceea ce caut, de obicei, la un rol”, a spus actrița.

Cate Blanchett a mai povestit: „Cred că s-ar putea să fi fost la mijloc și o mică nebunie generată de Covid – în timpul pandemiei îmi petreceam cam prea mult timp în grădină, cu drujba în mână, așa că soțul meu mi-a spus: «Filmul ăsta ți-ar putea salva viața»”.

Ca să se pregătească pentru rol, ea s-a scufundat întâi în jocurile video „Borderlands”.Degetele mele abia pot controla un telefon, dar mi-am cumpărat un PS5 și ne-am jucat unul cu celălalt. Am vrut să aflu care sunt limitele jocului și ce le-a plăcut fanilor la personajul lui Lilith. Apoi am fost de-a dreptul absorbită de întreaga lume «Borderlands», de cosplayer-i și de tutorialele de machiaj de pe YouTube”, a povestit ea.

Foto: Hepta – Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton