; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Adi NArtea

Drama actorului Adi Nartea. Protagonistul din „Vlad” a fost la un pas de moarte: „Tumoarea era mare”

06 July 2021

Viața bate filmul. Acesta este și cazul actorului Adi Nartea, care a trecut în urmă cu patru ani prin drama vieții lui. 

Probelemele de sănătate ne schimbă viața la 360 de grade. Protagonistul serialului „Vlad', Adi Nartea, a trecut printr-o dramă odată cu un diagnostic catastrofal primit de la medic: o tumoră intra-craniană!

Pentru prima oară de la acel moment, Adi Nartea a vorbit în posdastul „Acasă la Măruță'. Actorul a povestit despre problemele sale de sănătate și prin ce a trecut din momentul diagnosticării până la cel al vindecării:

„Totul a început acum 4 ani, când aveam urechea stângă înfundată, efectiv, și nu știam de ce. Făceam aerosoli și ORL-iștii spuneau că am urechea înfundată pentru că am deviație de sept.
(…) Mi-au zis să fac o operație de deviație de sept. (…) Am fost la vreo trei sau patru medici, toți au zis același lucru. Am zis bine, hai să mă operez. (…) Mai erau niște simptome, când mergeam la dentist și stăteam cu gura deschisă foarte mult, când o închideam, mă furnica foarte tare pe dedesubt, pe partea stângă, în interior. După am asociat. (…) Mama, când i-am spus, mi-a zis să fac un RMN. Tot mama mi-a trimis după câteva zile un mail în care îmi spunea că au găsit o formațiune care e intra-craniană, să nu-mi fac probleme, să stau liniștit. Mie nu-mi venea să cred. De ce nu m-a sunat, de ce mi-a trimis mail. Probabil a vrut să evite conversația. Am înțeles că am o tumoare în cap, în spatele ochiului. (…) Am început să sun și să merg la neurologi, neurochirurgi, am consultat vreo patru. A început un periplu ca să-mi dau seama ce era de făcut. Tumoarea era mare, lungime 4 cm, lățime 3 cm, grosime vreo 1 și ceva 2 cm, mare, foarte mare.

 Vezi galeria foto >

Se numește schwanom de trigemen. Este o tumoare care crește pe teaca nervilor, ca o aluniță, dar pe interior. Sunt mulți oameni care au genul ăsta de tumori care cresc și se opresc. Unele nu se opresc din creștere. Asta s-a întâmplat la mine. A fost o creștere lentă. Doctorii mi-au spus că era o chestiune de 6, 7, 8 luni până să mi se întâmple ceva neurologic, să cad efectiv pe stradă.
Ea a intrat 3 cm jumate în cutia craniană, împingea emisfera stângă în sus', a mărturisit Adi Nartea.

Adi Nartea, de două ori pe masa de operație

„Îmi aduc aminte că primul medic, specializat pe imagistică, s-a uitat la mine și m-a întrebat dacă m-a văzut pe la televizor. I-am spus că da și mi-a zis: «Ar fi ok dacă ai începe să te reorientezi spre un job în care nu prea ai de-a face cu oamenii, pentru că după intervenție este risc mare să rămâi desfigurat»', a completat actorul.

„Era o chestiune de câteva săptămâni, o lună, în care trebuia intervenit', a mai spus. În cele din urmă, Adi a suferit două operații, în Lyon, Franța. „Prima operație a durat undeva la 6 ore sau 7. După am stat 7 zile în spital. (…) N-au reușit să scoată toată tumoarea, pentru că era foarte solidă pe alocuri. Profesorul a zis că nu riscă, pentru că era aproape de o zonă nobilă. În momentul în care a intentat să tragă de ea, am intrat în fibrilații pe masa de operație', a mai mărturisit Adi Nartea.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare