; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Dragoste si pedeapsa

Serialul turcesc “Dragoste şi pedeapsă”, noul succes de la Kanal D

15 January 2011

Din 3 ianuarie, Kanal D mizează pe o nouă producţie turcească, serialul „Dragoste şi pedeapsă', care a debutat în ţara natală chiar la începutul lui 2010 şi are câteva elemente comune cu autohtonul „Iubire şi onoare'.

Produs de aceeaşi echipă care a stat în spatele succesului „1001 de nopţi', serialul are în centru (evident) o dramă şi dragoste mare. Savaş (Murat Yildirim, care a jucat în „Asi. Impotriva destinului') revine din străinătate, de la studii, după moartea tatălui şi a fratelui său mai mare.

Preia încurcatele afaceri ale familiei şi este forţat de tradiţie să se însoare cu văduva acestuia din urmă (care, altfel, riscă să fie ucisă), dar se îndrăgosteşte iremediabil de frumoasa Yasemin (Nurgül Yesilçay). Aceasta trăieşte o dramă sfâşietoare: cu o săptămână înainte de nuntă, descoperă că viitorul ei soţ are o aventură cu prietena ei şi, devastată, pleacă departe de strictul ei tată, la Bodrum, la mama ei.

Aici îl cunoaşte pe Savaş, trăieşte o pasională primă noapte de dragoste şi rămâne însărcinată, revăzându-l pe omul iubit abia la un an după ce s-au cunoscut.

Povestea complicată le rezervă lui  Savaş şi Yasemin un destin turbulent: el se confruntă cu afacerile cu droguri ale familiei şi cu interdicţia clară de a divorţa, ea e o mamă singură, dispreţuită de proprii părinţi.

Filmări de amploare

Serialul „Dragoste şi pedeapsă' se filmează la Istanbul (Murat Yildirim explica, într-un interviu, că va lucra 2-3 ani la acest proiect longeviv), cu o echipă mare, care filmează câte un episod de 90 de minute pe săptămână (Kanal D va difuza câte două episoade pe săptămână, luni şi marţi).

Serialul este difuzat şi în lumea arabă, unde are destui fani datorită poveştii care aminteşte de cea din producţia Acasă, „Iubire şi onoare' (afaceri necurate, soţia neaprobată de familie, pedepse cu moartea statornicite de tradiţie, contrastul între familia modernă şi cea tradiţională).

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare