; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Starea natiei 1

Adio, Digi 24! Dragoș Pătraru și „Starea nației” se întorc în curând la TVR

09 August 2017

Dragoș Pătraru și echipa emisiunii „Starea naţiei' revin la televiziunea publică, după perioda petrecută la Digi 24, anunță TVR.

La sfârșitul sezonului trecut, realizatorul tv anunța că e puțin probabil ca toamna să-l prindă tot la Digi 24. Și iată că schimbarea se concretizează acum. 

Noul sezon din „Starea nației' va debuta pe 4 septembrie, iar producția va fi difuzată pe TVR 1 la aceeași oră ca și până acum, 22.30, cu reluare la ora 6.00 pe același canal, și după amiază, pe TVR 2. De asemenea, producția va fi disponibilă și pentru românii din străinătate, pe TVR Internațional.

UPDATE 23 AUGUST: „Starea nației' va începe sezonul marți, 5 septembrie, pentru că luni,
4 septembrie, TVR 1 transmite meciul de fotbal Muntenegru – România, de la 21.45.

 

 

 

Ce zice Irina Radu

Irina Radu, Preşedintele Director General al TVR, crede că este important că a putut să readucă „Starea naţiei' la televiziunea publică:

„TVR a avut rezultate de audiență foarte bune, cât timp „Starea nației' a fost în grila noastră de programe. Este foarte important să înțelegem, noi, toți cei din TVR, că primim bani de la bugetul public pentru a-i informa, pentru a-i educa, pentru a-i distra pe oameni și pentru a fi o platformă neutră de dezbateri. Iar prima condiție pentru a realiza efectiv aceste funcții este să-i facem pe oameni să se uite la programele noastre'.

Legat de costurile emisiunii, Irina Radu spune că „a fost și condiția lui Dragoş Pătraru, iar eu am fost de acord, ca emisiunea să fie finanțată din fonduri proprii, adică din ceea ce produce din publicitate. În cei doi ani în care s-a difuzat la TVR, „Starea nației' a adus nu doar cifre foarte bune de audiență TVR-ului, ci și un profit consistent, ceea ce nu se întâmplă cu multe producții.'

Ce a declarat Dragoș Pătraru

Legat de revenire, Dragoş Pătraru a declarat:

„Am plecat, anul trecut, într-un moment în care conturile TVR erau blocate, iar noi am fost anunțați că nu se știe dacă vom mai putea fi plătiți. Am promis ca ne vom întoarce, dacă situația revine la normal. Mergând prin țară, cei mai mulți dintre oamenii pe care i-am întrebat unde vor să ne vadă au răspuns fără să ezite că la televiziunea publică. Este credința mea că fără o televiziune publică puternică, lăsată să lucreze doar pentru public, o democrație tânără ca a noastră se află în mare pericol. Iar televiziunea publică cred că are forța să se detașeze total de luptele politice și să slujească interesul public'.

Emisiunea a fost lansată în anul 2013 la România TV.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare