Homepage  / Știri / Televiziune

Dragoș Pătraru a fost dat afară de la TVR. Află ce se va întâmpla cu emisiunea „Starea Nației”

Dragoș Pătraru a fost dat afară de la TVR. Află ce se va întâmpla cu emisiunea „Starea Nației”

de Redactia Tvmania

Dragoș Pătraru, prezentatorul emisiunii „Starea Nației” a fost concediat de TVR. Emisiunea prezentatorului TV a fost scoasă din grila TVR începând din 26 iunie, după un scandal în care a fost implicată Doina Gradea, președintele-director general al Televiziunii Naționale.

Cauzele deciziei  au fost afirmațiile făcute de realizator în spațiul public, dar și cele făcute în cadrul emisiunii „Starea Nației”, pe care Doina Gradea le consideră defăimătoare la adresa conducerii postului. Postul de televiziune a anunțat aceste schimbări prin intermediul unui comunicat:

„Comitetul Director al SRTv a votat, în data de 21 iunie 2018, denunţarea unilaterală a contractului de cesiune încheiat în luna septembrie 2017 între SRTv şi Dragoş Pătraru, realizator şi prezentator al emisiunii „Starea Naţiei”. Decizia a avut la bază încălcarea, în mod repetat, de către domnul Dragoş Pătraru a clauzelor contractuale, prin aprecieri defăimătoare la adresa televiziunii publice şi prin fapte de natură să prejudicieze bunul renume al SRTv.

Precizăm că dl. Dragoş Pătraru a fost notificat de SRTv, încă din luna aprilie a.c., cu privire la consecinţele încălcării repetate a prevederilor contractuale. Notificarea SRTv a rămas fără răspuns. Chiar şi în aceste condiţii, emisiunea „Starea Naţiei” a fost difuzată în continuare pe TVR 1 până la momentul denunţării contractului, respectiv în data de 26 iunie 2018”, a precizat comunicatul transmis de TVR.

 

Reacția lui Dragoș Pătraru nu a întârziat să apară pe parcursul zilei de ieri. Acesta a scris un mesaj pe rețelele de socializare prin intermediul căruia a mulțumit telespectatorilor, dar și prin care anunță ce se va întâmpla cu emisiunea „Starea Nației”.

 

„Nu există încălcări ale contractului din partea noastră. Tot ce am făcut a fost să încercăm să apărăm televiziunea publică de niște oameni care ar face orice pentru funcțiile în care i-a pus partidul. …

Sigur că emisiunea Starea nației nu se va opri. Asta e, suntem din nou dați afară pentru că nu am vrut să ne ținem gura, pentru că n-am vrut ”s-o facem mai soft”, cum ne îndemna Doina Gradea. Și vă mulțumim vouă, telespectatorilor, pentru forța pe care ne-o dați. Fără voi, emisiunea asta n-ar fi adunat nici zece ediții, de aceea nu ne vom opri acum, după aproape o mie. Astfel, deși nu știm încă unde, vă anunțăm că vom face tot ce depinde de noi să începem noul sezon la începutul lunii august. 
Nu uitați să fiți buni, da?  Mulțumim pentru că sunteți”, a transmis Dragoș Pătraru.

 

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton