Dragoș Bucur a explicat ce înseamnă homeschooling
Copii lui Dragoș Bucur și ai Danei Nălbaru nu merg la școală. Ei învață în sistem homeschooling. Invitat în cadrul podcastului lui Cătălin Măruță, prezentatorul emisiunii „Visuri la cheie” a explicat de ce el și soția lui au luat decizia de a nu-și duce copiii la școală.
„Sunt mult mai mulți oameni care își educă copiii în homeschooling decât crezi. Și atunci erau. Sofia are 17 ani și a început homeschooling-ul când avea 9 sau 10. Erau mulți și atunci, dar nu se vorbea pentru că nu apăruse cineva – persoană publică despre care să se și știe.
Este mult mai simplu decât vă închipuiți. Este mult mai normal după ce te obișnuiești. Părerea mea este că dacă părinții au timp la dispoziție este mult mai bine pentru relația dintre ei și copii”, a explicat Dragoș Bucur, în cadrul podcastului Acasă la Măruță, potrivit unica.ro.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 12
Dragoș Bucur, despre adaptarea la homeschooling
Dragoș Bucur a explicat că, prin acest sistem de homeschooling se naște o relație extrem de frumoasă între părinți și copii.
„Homeschooling înseamnă lipsa unui sistem așa cum vă închipuiți voi ceilalți care sunteți copii în sistem. Toată lumea mă întreabă – Păi și cum faci lecțiile, de la 3 la 6? Sofia se trezește la 5.30 dimineața ca să se ducă la antrenament. Face BJJ – brazilain jiu jitsu. Ea alege să se trezească așa, ca să se ducă cu autobuzul la antrenamente. Poți să alegi să aibă o programă. Sofia are o programă. Este înscrisă la o școală acreditată. Dă examene semestrial, are examen la final.
Trebuie să ia niște credite ca să poată merge mai departe. Școala este recunoscută inclusiv în România. Așa e și cu Roxana și cu Kadri. Dar îți trebuie timp. Așa cum ai grijă de copilul tău până la 6 ani până îl dai la școală, așa îi acorzi timp și în continuare”, a mai spus actorul.
„Este o responsabilitate, dar dacă intri pe drumul corect este un timp petrecut mult mai bine și mai frumos cu copiii, decât așa cum faceți voi ceilalți care vă duceți copiii la școală. Să nu vă imaginați că e ca în filme, când se aud vrăbiuțe pe fundal și ne plimbăm toți în pijamale albe prin casă. Nu. Suntem o familie normală, cu tensiuni, cu discuții, cu certuri cu ‘Du-te la tine în cameră’, cu ‘iar nu ai făcut aia!’ Din multe puncta de vedere e mai complicat cu homeschooling-ul”, a încheiat el.
Citește și: