Homepage  / Vedete româneşti

Dragoș Bucur, motivul pentru care copiii lui nu merg la școală. „Este mult mai normal după ce te obișnuiești”

Dragoș Bucur, motivul pentru care copiii lui nu merg la școală. „Este mult mai normal după ce te obișnuiești”
12

de Roxana Mirea,

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru trăiesc o poveste de dragoste minunată de peste 18 ani și sunt binecuvântați cu trei copii: Sofia, care va împlini 17 ani în luna ianuarie, Kadri, în vârstă de 8 ani, și Roxana India, în vârstă de 11 ani. Cei doi părinți nu își duc copiii la școală. Ei au ales să îi educe în sistem homeschooling. Prezentatorul emisiunii „Visuri la cheie” a împărtășit detalii despre decizia de a nu-și duce copiii la școală.  

Dragoș Bucur a explicat ce înseamnă homeschooling 

Copii lui Dragoș Bucur și ai Danei Nălbaru nu merg la școală. Ei învață în sistem homeschooling. Invitat în cadrul podcastului lui Cătălin Măruță, prezentatorul emisiunii „Visuri la cheie” a explicat de ce el și soția lui au luat decizia de a nu-și duce copiii la școală. 

„Sunt mult mai mulți oameni care își educă copiii în homeschooling decât crezi. Și atunci erau. Sofia are 17 ani și a început homeschooling-ul când avea 9 sau 10. Erau mulți și atunci, dar nu se vorbea pentru că nu apăruse cineva – persoană publică despre care să se și știe. 

Este mult mai simplu decât vă închipuiți. Este mult mai normal după ce te obișnuiești. Părerea mea este că dacă părinții au timp la dispoziție este mult mai bine pentru relația dintre ei și copii”, a explicat Dragoș Bucur, în cadrul podcastului Acasă la Măruță, potrivit unica.ro.  

„Visuri la cheie”, episodul din 15 noiembrie 2023 – imagine cu Dragos BucurIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Dragoș Bucur, despre adaptarea la homeschooling 

Dragoș Bucur a explicat că, prin acest sistem de homeschooling se naște o relație extrem de frumoasă între părinți și copii.  

Homeschooling înseamnă lipsa unui sistem așa cum vă închipuiți voi ceilalți care sunteți copii în sistem. Toată lumea mă întreabă – Păi și cum faci lecțiile, de la 3 la 6? Sofia se trezește la 5.30 dimineața ca să se ducă la antrenament. Face BJJ –  brazilain jiu jitsu. Ea alege să se trezească așa, ca să se ducă cu autobuzul la antrenamente. Poți să alegi să aibă o programă. Sofia are o programă. Este înscrisă la o școală acreditată. Dă examene semestrial, are examen la final. 

Trebuie să ia niște credite ca să poată merge mai departe. Școala este recunoscută inclusiv în România. Așa e și cu Roxana și cu Kadri. Dar îți trebuie timp. Așa cum ai grijă de copilul tău până la 6 ani până îl dai la școală, așa îi acorzi timp și în continuare”, a mai spus actorul. 

Este o responsabilitate, dar dacă intri pe drumul corect este un timp petrecut mult mai bine și mai frumos cu copiii, decât așa cum faceți voi ceilalți care vă duceți copiii la școală. Să nu vă imaginați că e ca în filme, când se aud vrăbiuțe pe fundal și ne plimbăm toți în pijamale albe prin casă. Nu. Suntem o familie normală, cu tensiuni, cu discuții, cu certuri cu ‘Du-te la tine în cameră’, cu ‘iar nu ai făcut aia!’ Din multe puncta de vedere e mai complicat cu homeschooling-ul”, a încheiat el. 

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton