Aura Șova, tânăra artistă care a câștigat Vocea României 2024, a debutat oficial în industria muzicală cu piesa „Drăgaicele” — o fuziune spectaculoasă între mitologia românească și sonoritățile pop moderne. Iată cum sună prima piesă a Aurei, care face parte dintr-un proiect muzical mai amplu.
„Drăgaicele”, prima piesă lansată de Aura Șova, câștigătoarea Vocea României 2024
Aura Șova, câștigătoarea sezonului 12 al emisiunii Vocea României 2024, face un pas semnificativ în cariera sa muzicală, lansând piesa de debut „Drăgaicele”, disponibilă pe toate platformele de streaming prin Universal Music Romania. Cu o voce puternică și un timbru inconfundabil, Aura propune o reinterpretare contemporană a miturilor românești, aducând o suflare nouă folclorului autohton.
„Drăgaicele” este un amestec hipnotizant de pop modern, accente electronice și influențe folclorice, completat de o producție cinematică și intensă. Ritmurile energice de tobe, basul vibrant, chitarele electrice și inserțiile surprinzătoare de flaut construiesc o atmosferă sonoră unică, în care vocea Aurei devine instrument principal, potrivit protv.ro.
Versurile piesei, scrise de Aura Șova și Mirela Borodi, evocă o lume mistică și plină de simbolism, inspirată de mitologia românească. Drăgaicele — zâne mitice asociate cu natura și rituri ancestrale — devin metafore ale iubirii, dorului și destinului. Muzica a fost compusă de Andrei Mihai, Mirela Borodi, Lucian Naste și Aura Șova, iar de producție s-a ocupat Andrei Mihai.
„Primul single lansat, ‘Drăgaicele’, deschide universul fantastic pe care îl voi explora pe noul meu album. În credința populară, Drăgaicele sunt zâne, ființe mitologice îmbrăcate în alb, profund conectate cu natura și forțele nevăzute ale lumii. Prin dansurile lor sacre și ritualurile păgâne, ele invocă iubirea și belșugul, dar, la fel de bine, pot deveni răzbunătoare dacă le este încălcată voința”, declară artista despre noua sa piesă.
Lansarea marchează și începutul unui proiect muzical mai amplu: „Drăgaicele” este primul extras de pe viitorul EP al artistei, care va fi prezentat în această vară pe scena principală a festivalului UNTOLD din Cluj-Napoca.
„Acest album este mai mult decât o colecție de piese; este un basm sonor. Fiecare cântec reprezintă o etapă a unei călătorii mistice. Am împletit influențe muzicale din mitologia românească, dar și din culturi nordice, arabe sau egiptene. Scopul meu este să readuc în lumina reflectoarelor poveștile străvechi ale poporului nostru și să le fac relevante pentru generațiile de azi”, a explicat artista.
Cine este Aura Șora, care a câștigat Vocea României 2024
Aura Șova are 27 de ani, este originară din comuna Poduri, județul Bacău, și este doctorandă în arhitectură. Deși nu are studii muzicale formale, Aura cântă de mică, fiind autodidactă și pasionată de instrumente precum cavalul. A câștigat numeroase premii la concursuri de profil și face parte dintr-o trupă de coveruri. În 2017 a obținut locul I la concursul Chants Sur Scène din Baia Mare.
Născută într-o familie de ingineri, Aura a moștenit vocea mamei și urechea muzicală fină de la tatăl său. Crescută de bunica Măndița, pe care o consideră sprijinul și sursa ei de inspirație, Aura visează să construiască un azil pentru vârstnici — motivul pentru care a ales să studieze arhitectura.
Momentul decisiv al ascensiunii sale a fost participarea la Vocea României, unde a impresionat încă de la audițiile pe nevăzute cu interpretarea piesei „Când eram, eram, eram”, întorcând toate cele patru scaune. A ales să continue competiția în echipa lui Tudor Chirilă, câștigând ulterior marele trofeu.