Homepage  / Vedete româneşti

Draga Olteanu Matei și medicul Ion Matei, o poveste de dragoste fără de sfârșit. După decesul soțului, actrița s-a topit pe picioare: „Mi-aș fi dorit că mor odată cu el”

Draga Olteanu Matei și medicul Ion Matei, o poveste de dragoste fără de sfârșit. După decesul soțului, actrița s-a topit pe picioare: „Mi-aș fi dorit că mor odată cu el"
6

de Cristina Țapu,

Pe 18 noiembrie s-au împlinit trei ani de la trecerea în neființă a remarcabilei actrițe Draga Olteanu Matei, o figură memorabilă în peisajul filmului și teatrului românesc. Celebrele personaje Coana Chirița și Veta a lui nea Mărin au contribuit la consacrarea sa și la dobândirea unui loc aparte în inimile publicului.

Draga Olteanu Matei și medicul Ion Matei au fost împreună mai bine de patru decenii

Pe lângă realizările sale artistice, în viața personală, Draga Olteanu Matei a iubit cu pasiune și a arătat tuturor ce înseamnă dragostea adevărată, care trece peste orice obstacol al destinului nemilos.

Povestea vieții personale a Dragăi Olteanu Matei ar putea servi drept sursă de inspirație pentru un scenariu de film captivant. Cu trei căsătorii în palmares, ultima uniune, cea cu medicul Ion Matei, i-a adus actriței liniștea sufletească pe care și-a dorit-o atât de mult. Primele două căsătorii ale actriței s-au încheiat în mod nefericit, după ce iubita artistă a fost înșelată de către soți.

Reputatul medic Ion Matei a fost cea mai mare dragoste a Dragăi Olteanu Matei, însă lumea ei s-a prăbușit în aprilie 2004, când soțul ei a părăsit această lume.

Cei doi au fost căsătoriți încă din anul 1968, iar Draga Olteanu susținea că împreună formează un tot unitar și că unul fără celălalt nu pot funcționa normal.

Draga Olteanu Matei nu și-a revenit niciodată după decesul lui soțului

„Eu şi soţul meu suntem o singură persoană şi trăim fiecare moment împreună, clipă de clipă; sigur că trecem prin necazurile vârstei, că ajungi să nu mai vezi bine, să nu mai auzi bine, să te doară picioarele…”, declara artista, într-un interviu acordat pentru Jurnalul.

După moartea soțului ei, Draga Olteanu Matei nu și-a revenit niciodată din șocul trăit și a subliniat, în repetate rânduri, că și-ar fi dorit să moară odată cu Ion Matei decât să fie nevoită să-i simtă lipsa zilnic.

„Sunt supărată. Supărarea asta nu va trece niciodată. O să moară odată cu mine. Vă spun sincer că aş fi preferat să mor şi eu odată cu el. Dacă există o mare dragoste, cum am trăit eu, ţi se pare că nimic nu mai are rost. 44 de ani am fost foarte fericiţi.

Nu a existat niciun secret al longevităţii. Există oameni deştepţi şi oameni tâmpiţi. Oamenii deştepţi se înţeleg bine între ei până la bătrâneţe, îşi descoperă unul altuia motive de admiraţie, lucrurile se încheagă în aşa manieră încât unul fără celălalt nu pot să facă nimic.

Draga-Olteanu-MateiIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Asta e dragostea profundă care începe din tinereţe cu atracţia fizică şi se continuă cu iubirea. Ajungi să îl iubeşti pe celălalt cu toată fiinţa ta, respiri odată cu el, plângi odată cu el, râzi odată cu el… Aşa a fost viaţa noastră”, declara Draga Olteanu Matei, conform ziarulring.ro.

Draga Olteanu Matei – o emblemă a cinematografiei și teatrului

Născută la 24 octombrie 1933 în București, Draga Olteanu Matei și-a croit un drum remarcabil în lumea artistică, devenind una dintre cele mai iubite și respectate actrițe din România.

Drumul său către celebritate a început pe scena teatrului, unde și-a făcut debutul la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din București. Cu un talent incontestabil și o prezență scenică captivantă, a captat atenția publicului și a devenit una dintre vedetele teatrului românesc.

Draga Olteanu Matei și-a extins prestigiul și în industria cinematografică. Rolurile sale memorabile în filme precum „Toamna bobocilor” (1975), „Nea Mărin Miliardar” (1979), și „Cu mâinile curate” (1972) au cimentat reputația sa ca o actriță versatilă și talentată.

În special, personajele sale Coana Chirița și Veta a lui Nea Mărin rămân în inimile publicului ca niște creații excepționale.

Sursă foto: Arhivă TV Mania!

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton