; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Dracula Film 625x350 848x478

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival: cronică de film, „Vineri seară”

04 October 2014

În a treia zi a „Dracula Film: Horror and Fantasy Festival' (care are loc între 1-5 octombrie, la Braşov) a fost proiectată singura peliculă românească din competiția lungmetrajelor: „Vineri seară' (2014).

Dracula-Film-625x350-848x478

Film-antologie, producția regizată de Jamil Hendi (prezent în sală, alături de actrița Oana-Irina Duțu – care joacă aici triplu rol) adună laolaltă trei povești urbane bizare și sângeroase pe alocuri. Episoadele care formează pelicula omnibus sunt stângace și previzibile, lipsa unui buget consistent se simte, iar rezultatul final nu prea e de speriat, ci de plâns. În distribuție apar nume ca Magda Catone, Wilmark și Cheloo.

Episoadele („Ultimul strigăt al balaurului', „Sinucide-mă!' și „Amnezia') ne sunt povestite într-o seară de vineri de un DJ sinistru al unui post de radio care emite – cum altfel? – pe 96,66 FM.

Cel dintâi e despre ziua proastă a lui Toma (Nicu Rotaru): a fost concediat, nevasta îl bate la cap, copilul plânge și vecinul de deasupra (Ion Haiduc) țipă cu foc de ore bune! Așa că omul nostru urcă la etaj, îi bate la ușă și… să vezi noroc!

Al doilea episod e centrat pe Alex (Vasile Calofir), un tip care s-ar omorî, dar nu-i iese. Așa că se împrumută de la cămătari și angajează un profesionist, pentru a învăța că socoteala de acasă și cea din târg nu se prea pupă.

În fine, al treilea segment e despre Igor (Cătălin Coșarcă) și uitare. La două zile după ce a avut un „incident' și a devenit amnezic, protagonistul urcă pe acoperișul blocului și cunoaște o fată cu fustă și păr roșii. Și cum basmele noastre ne învață să te ferești de omul roș, evident că ce urmează e de rău…

Pentru a afla mai multe despre „Dracula Film: Horror and Fantasy Festival', intraţi zilnic pe tvmania.ro până pe 5 octombrie inclusiv!

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare