; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Rupert Evans

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival: cronică de film, „The Canal”/„Canalul”

03 October 2014

Pelicula irlandeză „The Canal'/„Canalul' (din competiția lungmetrajelor) a fost al treilea și cel mai reușit film proiectat în a doua zi a „Dracula Film: Horror and Fantasy Festival' (care are loc între 1-5 octombrie, la Braşov).

Rupert Evans

Povestea începe cu fantome. Unele video, printre care arhivistul David Williams (Rupert Evans) își petrece fiecare zi la locul de muncă, alături de o colegă spălăcită și clar îndrăgostită de el. Acasă, într-o locuință veche de pe marginea unei ape, are o soție frumoasă și un puști de 5 ani pasionat de dinozauri: Alice (Hannah Hoekstra) și Billy (Calum Heath). Groaza se infiltrează în viața protagonistului după ce privește o filmare din arhiva poliției: în 1902, în casa lui de lângă canal a avut loc un măcel (un soț și-a înjunghiat soția infidelă – „mereu soțul e vinovatul' decretează timpuriu detectivul la care ajunge eroul nostru – și nu s-a oprit aici). Figura întunecată a criminalului începe să-l urmărească pe David, iar când își dă seama că ceva scârțâie în relația cu Alice, aceasta amenință să-i întunece psihicul iremediabil.

Un film de groază de școală veche, „Canalul' folosește la maximum atmosfera, imaginile și coloana sonoră pentru a învălui privitorul în teroare. Fără a se baza pe tone de sânge, un ucigaș nebun înarmat cu un topor ori alți tropi similari ai genului, producția te face să te foiești în scaunul de cinematograf și chiar să sari pe alocuri din el.

Pentru a afla mai multe despre „Dracula Film: Horror and Fantasy Festival', intraţi zilnic pe tvmania.ro până pe 5 octombrie inclusiv!

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare