; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

In cautarea pretului alimentelor cu Jimmy_1

Două documentare în premieră joi seară, la BBC Earth

14 October 2015

BBC Earth prezintă în premieră joi, 15 octombrie, de la ora 23.00, două documentare de excepţie: În căutarea prețului alimentelor cu Jimmy' şi Un taximetrist în străinătate'. Primul, programat la ora 23.00, ne prezintă culisele industriei alimentare, în timp ce de la ora 23.50 suntem purtaţi într-o călătorie culturală prin trei oraşe foarte diferite din Cambodgia, Canada şi Insulele Fiji.

[Not a valid template]

În căutarea prețului alimentelor cu Jimmy' îl urmăreşte pe fermierul Jimmy Doherty care călătorește în întreaga lume pentru a afla de ce nu mai pot fi controlate prețurile alimentelor. Concentrat asupra unei singure mese în fiecare dintre cele trei episoade – mic dejun, prânz și cină – Jimmy descoperă de ce prețul unor ingrediente de bază aparent nesemnificative este în creștere și de ce este posibil ca era mâncării ieftine să se apropie de final. Jimmy descoperă pe parcursul acestei producţii foarte interesante cum vremea extremă din America afectează costul unei pâini, de ce clasele de mijloc din China fac ca sandviciul cu șuncă să fie mai scump și de ce prețul petrolului ar putea conduce în viitor la creșterea prețului fulgilor de porumb.

Un taximetrist în străinătate' ne propune să descoperim cum o cursă cu taxiul ne ajută să cunoaştem cu adevărat cultura unui oraş. Pe parcursul acestui documentar antrenant, taximetristul londonez Mason McQueen locuiește și lucrează alături de taximetriști din trei oraşe foarte diferite din lume pentru a afla cum trăiesc aceștia și care sunt problemele cu care se confruntă țările și comunitățile lor. În spatele volanului tuk tuk-ului cambodgian, el primește lecții despre cum să facă față haosului și anarhiei de pe străzile din Phnom Penh de la un șofer care trăiește într-una din cele mai sărace zone ale orașului. De asemenea, Mason se alătură unui grup de taximetriști curajoși care pun lucrurile în mișcare în Iqaluit, la marginea regiunii arctice canadiene, unul dintre cele mai reci și izolate orașe de pe Pământ. Este prezentată şi cealaltă extremă în căldura din Suva, Insulele Fiji, unde aflăm că viața în acest paradis insular este departe de a fi ideală.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare