Homepage  / Televiziune

„Dosar România” revine la TVR 1. Ce rol va avea Mihai Rădulescu și care sunt schimbările din noul sezon

„Dosar România” revine la TVR 1. Ce rol va avea Mihai Rădulescu și care sunt schimbările din noul sezon
9

de Andra Stana,

„Dosar România” revine, din această toamnă, cu un nou format. Emisiunea de reportaje de la TVR 1, lansată acum 10 ani, va prezenta de acum documentare de lungmetraj și ediții speciale cu dezbateri despre subiectele importante care au traversat istoria imediată a României. Acestea vor fi moderate de Mihai Rădulescu, cel care prezintă și talk-show-ul „Dincolo de alb și negru”.

Mihai Rădulescu intră în echipa „Dosar România” în noul sezon

„Dosar România” revine la TVR 1 de joi, 19 octombrie. Din această toamnă, emisiunea și-a schimbat locul în grila postului public: poate fi urmărită în prime-time, de la ora 21.00.

„În abordarea subiectelor, echipa „Dosar România” apelează la documetarul de creație sau de investigație, precum și la dezbateri în ediții speciale. Prin documentarele de lung metraj, „Dosar România” va prezenta România în 100 minute de film, cu subiecte relevante și provocatoare, care afectează direct viața noastră de fiecare zi”, declară Răzvan Butaru, producătorul emisiunii.

În noul sezon al emisiunii, jurnalistul Mihai Rădulescu se alătură echipei. El va prezenta edițiile speciale.

Mihai Rădulescu se alătură echipei emisiunii de documentare Dosar România

Primul episod Dosar România, despre tinerii diagnosticaţi cu autism – 19 octombrie 2023

Seria începe cu documentarul „De la marginea lumii”, ce tratează situaţia persoanelor adulte cu autism.

În prima ediție din această toamnă, Alina Amza ne propune o temă delicată, ascunsă de mulţi ani de percepţia colectivă. Dacă pentru copiii diagnosticaţi cu afecţiuni din sfera autismului se caută soluţii, se discută în emisiuni televizate, se înfiinţează asociaţii şi organizaţii non-guvernamentale, se încearcă integrarea lor în societate, nu acelaşi lucru se întâmplă cu ei odată ce au atins majoratul.

Primul episod Dosar România, despre tinerii diagnosticaţi cu autism – 19 octombrie 2023Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

România nu are adulți cu autism. La 18 ani, copiii cu autism dispar din evidenţele statului. Posibile soluţii pentru adulții cu autism sever au fost trimise, periodic, autorităților, începând cu 2010, fără a se schimba, însă, nimic de atunci. Joi, 19 octombrie, cinci mame îşi spun povestea, fără a acoperi nimic din drama pe care o trăiesc în fiecare zi, în ediţia ce deschide noul sezon al emisiunii brand de publicistică a Televiziunii Române, „Dosar România”.

Echipa de realizatori ai documentarelor de la Dosar România

  • Alina Amza,
  • Irina Szasz,
  • Cornel Mihalache,
  • Cătătlin Apostol,
  • Gabriel Geamănu
  • Răzvan Butaru (coordonatorul și producătorul general al formatului)

„Dosar România” este o emisiune de reportaje, documentare şi anchete despre istoria pe care o trăim astăzi, cu poveşti care au rămas în umbra evenimentelor zilnice şi a ştirilor de moment.

Se regăseşte în grila TVR 1 din anul 2013, devenind o emisiune de referinţă a principalului post al Televiziunii Române. În cei 10 ani de existenţă, au fost difuzate anchete despre mediu, poluare şi tăierea pădurilor, dispariţia şi traficul de copii, încălcarea libertăţilor oamenilor şi abuzurile autorităţilor asupra cetăţenilor, despre mari dosare rămase nerezolvate sau grave acte de corupţie, dar şi documentare, reportaje de culoare, cu personaje cu o istorie ieşită din comun, interviuri cu personalităţi diverse.

Sursa foto: TVR 1, arhivă TVmania

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton