Homepage  / Știri / Vedete străine

Donald Sutherland a murit. Actorul din „MASH”, „Klute” și „Hunger Games” avea 88 de ani

Donald Sutherland a murit. Actorul din „MASH”, „Klute” și „Hunger Games” avea 88 de ani
4

de Andra Stana,

Donald Sutherland a murit joi la Miami. Actorul canadian, cunoscut pentru rolurile din „The Dirty Dozen”, „MASH“, „Klute” și „Don't Look Now“, precum și „Ordinary People” și „Without Limits”, avea 88 de ani.

Actorul Donald Sutherland a murit la vârsta de 88 de ani

Donald Sutherland a încetat din viață joi, 20 iunie, informează BBC. El avea 88 de ani.

Sutherland a fost un actor canadian de renume internațional, născut pe 17 iulie 1935, în Saint John, New Brunswick, Canada. A avut o carieră lungă și diversificată în cinematografie și televiziune, având o prezență marcantă în industrie de mai bine de cinci decenii.

69th Cannes Film Festival closing ceremonyIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

Sutherland a debutat în anii ’60 și a devenit cunoscut pentru rolurile sale în filme precum „The Dirty Dozen” (1967), „MAS*H” (1970) și „Klute” (1971). De-a lungul carierei sale, a jucat în numeroase filme apreciate, incluzând „Don’t Look Now” (1973), „Invasion of the Body Snatchers” (1978), „Ordinary People” (1980), „A Time to Kill” (1996), și seria „The Hunger Games” (2012-2015), unde a interpretat rolul președintelui Coriolanus Snow.

Sutherland a devenit cunoscut pentru versatilitatea și profunzimea interpretărilor sale, fiind capabil să joace o gamă variată de personaje, de la eroi, până la antagoniști. A primit numeroase premii și nominalizări pentru munca sa, inclusiv un premiu onorific de la Academia Americană de Film (Oscarul onorific) în 2017, recunoscând contribuția sa excepțională la industria filmului.

Pe lângă cariera sa în film, Donald Sutherland a apărut și în numeroase producții de televiziune, câștigând aprecierea criticilor pentru rolurile sale în seriale și filme TV. De asemenea, este tatăl actorului Kiefer Sutherland, cunoscut pentru rolul său principal în serialul de succes „24”.

În urma sa rămân soția sa Francine Racette, fiii Roeg, Rossif, Angus și Kiefer și fiica Rachel. Vedeta avea patru nepoți. O ceremonie privată va fi organizată de familie, a confirmat agentul său pentru agenția de presă PA.

Vestea a fost confirmată de fiul actorului, Kiefer, printr-un mesaj pe X, fostul Twitter. „Cu durere în suflet, vă anunț că tatăl meu, Donald Sutherland, s-a stins din viață. Personal, cred că a fost unul dintre cei mai importanți actori din istoria filmului. Niciodată nu a fost intimidat de un rol, bun, rău sau urât. A iubit ceea ce a făcut și a făcut ceea ce a iubit, și nu se poate cere mai mult de atât. O viață bine trăită.”

Donald Sutherland a primit propria stea pe Walk of Fame în 2011

Actorul canadian a fost onorat cu propria stea pe bulevardul Walk of Fame din Hollywood pe 26 ianuarie 2011.

„Pot să vizitez acest marcaj. Pot să-mi iau un scaun şi să stau aici. Sau pot să aduc o găleată şi un mop, pentru a-l curăţa, şi să mă asigur că lumea nu calcă pe el”, a spus Donald Sutherland la acea vreme.

Steaua actorului este situată pe trotuarul Hotelului Roosevelt, lângă marcajul care poartă însemnele fiului său, Kiefer Sutherland.

Kiefer Sutherland nu a putut să participe la ceremonie, pentru că filma în New York, dar a trimis un mesaj, care a fost citit de Colin Farrell: „Dintr-un instinct egoist, vroiam să fiu acolo doar ca să-ţi spun că sunt mândru că eşti tatăl meu şi sunt şi mai mândru să fiu fiul tău”.

Sursa foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton