Homepage  / Vedete româneşti

Doinița Oancea s-a confruntat cu probleme de discriminare. Ce a putut să îi spună un profesor. „M-a supărat foarte tare, m-a mâhnit”

Doinița Oancea s-a confruntat cu probleme de discriminare. Ce a putut să îi spună un profesor. „M-a supărat foarte tare, m-a mâhnit”
11

de Roxana Mirea,

Doinița Oancea este una dintre cele mai îndrăgite actrițe de la noi și a devenit celebră odată cu rolul ei din „Inimă de țigan”. Coincidența a făcut ca ea însăși să fie de etnie romă, exact ca personajul ei. Totuși, actrița a fost mereu mândră de cine este, însă s-a confruntat cu probleme de discriminare. Iată ce i-a spus un profesor, în liceu.  

Doinița Oancea s-a confruntat cu probleme de discriminare 

Doinița Oancea a fost invitată în podcastul lui Damian Drăghici, unde a povestit că s-a confruntat cu probleme de discriminare, în trecut. Actrița a devenit cunoscută odată cu rolul Minodorei din „Inimă de țigan”, un serial românesc de succes. Doinița nu s-a fericit să admită niciodată că, asemenea personajului ei, este de etnie romă. Totuși, asta nu înseamnă că nu s-a confruntat cu probleme de discriminare. 

„Cred că e ceva cu care pleci de acasă. Părinții mei nu s-au fericit niciodată să-mi spună că suntem de etnie romă. Mama nu a văzut în asta o problema, chiar dacă mi-a povestit ce au îndurat părinții ei sau părinții părinților și așa mai departe. Cumva, eu am mers cu chestia asta mândră. „Da, mă, și ce? Nu sunt om ca toată lumea? Sau poate din contră. Poate am niște calități pe care alții nu le au” și așa mai departe. Eu nu am avut niciodată chestia asta. Îmi amintesc de mine, prin liceu, prin generală, dacă auzeam copiii că zic: „A, țiganii, nu știu ce”, eu mă revoltam și îmi apăram etnia. Mă certam cu ei și le zicea: „De ce, că nu toți țiganii fac asta. Uite, că și eu sunt” și se uitau la mine mirați. „Păi, nu ești.” Păi ce? Trebuie să-mi scrie în frunte. Copiii nu o să înțeleagă, când sunt mici… Cum am plecat eu de acasă fără să îmi fie teamă, așa pleacă și alți copii de acasă, cu bagajul lor”, a povestit Doinița Oancea, în podcastul lui Damian Drăghici. 

Acasă TV începe redifuzarea Inimă de țiganIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Doinița Oancea, discriminată de un profesor 

Doinița Oancea a povestit că un profesor a făcut o glumă foarte deplasată pe seama etniei sale. Totuși, actrița nu a pus la suflet tocmai pentru că toți colegii ei i-au luat apărarea. 

„Da, am avut probleme de discriminare. Am avut în liceu un profesor care mi-a spus că m-a uitat mama pe plajă și că de aia sunt așa neagră. M-a supărat foarte tare, m-a mâhnit. Aveam vreo 15 ani, că eram în clasa IX-a și eram la liceu. Cred că ce m-a bucurat și mi-a schimbat foarte repede starea și am lăsat să se pună acolo ca o piatră înăuntrul meu, a fost reația colegilor mei. Toți colegii mei erau români și au sărit și s-au luat de prof. S-au revoltat. (…) 

Cred că am mai avut probleme, dar există două variante. Ori nu au fost importante, ori subconștientul mi le ascunde ca să nu mă duc la ele, dar sigur am mai avut, dar nu am personal. Am persoana de lângă mine care se adresează unei alte persoane sau zice de altcineva și atunci iau foc”, a mai povstit Doinița Oancea. 

Sursa Foto: Instagram, arhiva TVMania

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton