; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Doi români, la Premiile Academiei Europene de Film

08 November 2010

Tânărul actor George Piştereanu şi scenaristul Radu Mihăileanu au fost nominalizaţi la a 23-a ediţie a Premiilor Academiei Europene de Film.

Piştereanu a impresionat cu rolul de debut din „Eu când vreau să fluier, fluier' şi a fost nominalizat la categoria „cel mai bun actor european' (alături de mult mai celebrul Ewan McGregor, onorat pentru rolul din „Marioneta' de Roman Polanski). „Eu când vreau să fluier, fluier' se află şi el în lista nominalizaţilor, pentru premiul „Fipresci', prin care Federaţia Internaţională a Criticilor de Film onorează o peliculă.

Radu Mihăileanu şi al lui reuşit film „Concertul' au bifat categoria „cel mai bun scenarist' (la concurenţă cu Roman Polanski). Premiile Academiei Europene de Film sunt decernate în fiecare an producţiilor cinematografice europene şi sunt considerate echivalentul european al Oscarurilor.

Nominalizările au fost stabilite de către membrii Academiei Europene de Film în urma unui amplu proces de votare, la care au participat cei peste 2.300 de profesionişti din lumea filmului. Anunţarea câştigătorilor va avea loc pe 4 decembrie 2010, în cadrul galei de decernare a premiilor de la Tallin.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare