; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ziua Z Filmele pierdute (1)

Documentarul „Ziua Z: Filmele pierdute”, în premieră la History

27 November 2014

Postul History va prezenta o nouă perspectivă asupra uneia dintre cele mai importante operațiuni militare din Al Doilea Război Mondial, în „Ziua Z: Filmele pierdute'. Episoadele vor fi transmise în fiecare sâmbătă, începând cu 6 decembrie, la ora 21:00.

[Not a valid template]

Folosind filmări color nou-descoperite, acest documentar prezintă o cronică a celui mai mare atac amfibiu din istorie. Mișcarea militară a inclus 5.000 de vase Aliate care au adus 160.000 de soldați pe o fâșie de plajă de 80 de km din Normandia. Se estimează că 10.000 de soldați au murit atunci, majoritatea în primele zile de la debarcare.

„Ziua Z: Filmele pierdute' va prezenta această săptămână crucială prin mărturii ale soldaților din ambele tabere, concentrându-se asupra a trei unități din armata americană și cea germană. Prin această relatare se demonstrează că victoria Aliaților nu a fost obținută într-o singură zi sângeroasă, precum crede multă lume. De fapt, au fost nevoie de săptămâni de luptă acerbă, până când Aliații au reușit să pună piciorul în siguranță pe pământul inamicului. În final, numărul final de decese a depășit cu mult numărul celor uciși în Normandia.

Ziua Z' rămâne una dintre cele mai importante puncte de cotitură din Cel De-al Doilea Război Mondial, pe care puțini au cunoscut-o în detaliu, până acum.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare