; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Salbaticia Alaskai_6

Documentarul „Sălbăticia Alaskăi” are premiera, duminică, la BBC Earth

24 July 2015

Un nou documentar despre istorie naturală, „Sălbăticia Alaskăi', va fi difuzat în exclusivitate pe BBC Earth duminică, 26 iulie, de la ora 19:00.

Poziția nordică a Alaskăi, pe Cercul Arctic, duce la ierni extrem de reci și veri care, din cauza dimensiunii și formei acestui ținut, aduc cu ele valuri de căldură. Densitatea populaţiei este mai mică ca în Siberia, cât despre animale, acestea au fost nevoite să se adapteze la cele mai extreme schimbări de sezon de pe Pământ. În ciuda tuturor acestor condiţii dificile, diversitatea faunei sălbatice din Alaska ajunge la proporţii incredibile.

Cele trei episoade explorează primăvara, vara și iarna în această sălbăticie extremă și dezvăluie specii unice care au învățat să trăiască în aceste condiții complicate.

[Not a valid template]

Poveștile includ o vidră de mare care încearcă să își protejeze puiul vulnerabil în primele zile reci de primăvară, urși grizzly care se grăbesc să se hrănească în timpul verii scurte și să găsească soluții ingenioase pentru a lua în greutate și urși polari tineri care fac primii pași pe gheață la începutul anotimpului înghețat, în mediul lor preferat.

Documentarul prezintă, de asemenea, micile comunități umane pierdute în vastul ținut, descoperind felul în care ele interacționează cu acest peisaj neobișnuit.

Te-ar putea interesa și:

„Vreme Extremă – Supravieţuitorii', prima producţie originală BBC Earth

BBC Knowledge devine BBC Earth | Ce companii de cablu transmit postul

Sir David Attenborough de vorbă cu Barack Obama, la BBC Earth

BBC Earth va difuza, în premieră, documentarul „Rechinii' | FOTO

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare