; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Big History

Documentarul „Marea istorie”, de duminică, în premieră, la History

17 April 2014

Postul History va transmite duminică, 20 aprilie, de la ora 22.00, premiera seriei Marea istorie'.

Big History

Marea istorie' explorează câteva dintre momentele decisive ale ultimelor 13,7 miliarde de ani, analizând legăturile dintre istoria umană şi ştiinţa care guvernează universul. Această metodologie revoluţionară de studiu a istoriei cercetează subiecte familiare, dându-le însă o nouă turnură, care îi va face pe telespectatori să regândească tot ce ştiau până acum.

Introducând ştiinţa în studiul poveştii umane, Marea istorie' interconectează o mulţime de subiecte şi leagă istoria de zeci de domenii, printre care astronomia, biologia, chimia şi geologia. Seria include declaraţiile unor academicieni de renume şi experţi în domeniu, ilustrând o imagine cât mai autentică a lumii care ne înconjoară.

Big History

Primele două episoade vor fi difuzate în această duminică, de la 22:00, prezentând două poveşti captivante. Primul episod se va axa pe sare şi puterea ei. Omenirea nu poate trăi fără aer, hrană sau apă, dar acelaşi lucru este valabil şi pentru sare. Sarea este cheia înţelegerii istoriei planetei nostre şi a cosmosului. Marea istorie' dezvăluie cum această simplă moleculă stă la baza civilizaţiei omeneşti.

Big History

Al doilea episod, care începe la 22:30, investighează foamea de aur a omenirii şi descoperă motivul pentru care toată lumea aleargă după acest metal. Mai mult, oferă o explicaţie din punct de vedere microscopic a strălucirii lui.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare