; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Printesa Diana

Documentarul „Diana: Povestea în cuvintele ei” are premiera la National Geographic

16 August 2017

Postul National Geographic va difuza duminică, 20 august, de la ora 21.00, documentarul „Diana: Povestea în cuvintele ei' („Diana: In Her Own Words', în original), care surprinde ruptura dintre imaginea publică și omul real, făcând dezvăluiri intense, de multe ori complicate, ale gândurilor și sentimentelor Prințesei Inimilor.

 

Între 1992-1993, în interiorul Palatului Kensington din Londra, Diana, Prințesă de Wales, a participat la o serie de interviuri secrete, înregistrate cu permisiunea sa de un prieten apropiat, în numele jurnalistului Andrew Morton. Morton scria o carte despre viața Dianei, pentru a înfățișa cum arată cu adevărat viața celei mai fotografiate femei din lume. Publicul nu știa faptul că mariajul dintre Diana, Prințesă de Wales, și Alteța Sa Regală Prințul Charles, trece printr-o perioadă de criză.

National Geographic Documentary Films dezvăluie gândurile și sentimentele Dianei într-un moment foarte sensibil al vieții sale, prezentând o versiune a unei povești foarte complicate… versiunea ei. Redată în totalitate prin vocea prințesei, fără alte interviuri, majoritatea acestor înregistrări unice nu au ajuns niciodată până acum în vizorul publicului.

Celebritate, haine grele

În detalii vii, Prințesa Diana reflectează asupra întregii sale povești de viață: ea ne dezvăluie anii nefericiți ai copilăriei până la momentul incomod când a fost prezentată Prințului de Wales, pe când ea avea doar 16 ani, și până la dramatica poveste a unei tinere aruncate pe scena mondială. Vânată de presă și adorată de o națiune captivată de povestea de dragoste „ca din basme', ea a fost complet nepregătită pentru faima care a înghițit-o.

„National Geographic Documentary Films își propune să ofere publicului internațional documentare premium care abordează povești actuale, provocatoare și de relevanță globală, create de cei mai buni realizatori din lume', afirmă Tim Pastore, președinte al diviziei Original Programming and Production pentru National Geographic. „Acest documentar nu face excepție, dezvăluind o perspectivă nouă și un tablou introspectiv al versiunii Dianei, Prințesa de Wales, și continuă îndelungata noastră tradiție de a oferi publicului acces fără precedent la evenimentele semnificative.'

Documentarul marchează, ca și alte inițiative de acest gen, comemorarea a 20 de ani de la dispariția Dianei, pe 31 august 1997, la Paris, într-un accident de mașină.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare