; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Asasinarea lui Kennedy

Docudrama “Asasinarea lui Kennedy”, în premieră pe National Geographic

17 November 2013

Docudrama are la bază romanul scris de Bill O Reilly şi Martin Dugard. 

Documentarul de două ore are premiera în data de 17 noiembrie pe National Geographic Channel, în 171 de țări și în 45 de limbi, cu ocazia comemorării a 50 de ani de la asasinarea lui Kennedy.

Preşedintele John Fitzgerald Kennedy a fost împuşcat mortal de Lee Harvey Oswald pe 22 noiembrie 1963, în oraşul Dallas din Texas.

Asasinarea lui Kennedy

Rob Lowe joacă în acest proiect rolul lui Kennedy, alături de Ginnifer Goodwin, care va interpreta rolul fostei prime doamne a Americii, Jacqueline Kennedy.

Filmul este regizat de Nelson McCormick ('The West Wing', 'ER', 'Southland', 'The Good Wife', 'The Closer'), cu un scenariu adaptat pentru televiziune scris de Kelly Masterson, dramaturg și scenarist premiat ('Before the Devil Knows Youre Dead') și cu o distribuție din care mai fac parte Jack Noseworthy (Robert F. Kennedy, Csaey Siemaszko (Jack Ruby), Francis Guinan (Lyndon B. Johnson) și Richard Flood (Kenneth ODonnell).

'JFK a fost mult mai mult decât își dau oamenii seama', spune Lowe. 'Dorința mea a fost să interpretez un soț, tată, frate, un bărbat cu o funcție importantă, care a iubit și a fost plin de umor, inteligent, fermecător, imperfect și inspirat.'

Ginnifer Goodwin adaugă: 'Natura intimă și revelatoare a acestui film, precum și firul narativ captivant, m-au inspirat cu adevărat.'

Documentarul așază față în față cele două personalități antagonice, John F. Kennedy (Lowe) și Lee Harvey Oswald (Rothhaar), marcând traiectoria fiecăruia până la ziua fatidică când destinele lor s-au întâlnit.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare