; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Doctorul Regelui Pop, acuzat de omor

10 February 2010

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, cu puţin timp înainte de a începe o serie de 50 de concerte la Londra.

Conrad Murray, medicul care i-a administrat o combinaţie letală de medicamente lui Michael Jackson a fost acuzat oficial de omor din culpă şi riscă patru ani de închisoare.

Doctorul cardiolog Conrad Murray – care era medicul personal al starului pop – a pledat „nevinovat', luni seara, în cadrul unei audieri preliminare la care a participat şi familia artistului, relevă „Daily Mail'.

Atât inculpatul, cât şi membrii familiei Jackson nu şi-au arătat emoţiile în faţa procurorilor, dar, în momentul când a ieşit din sala de audieri, tatăl lui Michael Jackson – Joe – a declarat scurt presei: „Fiul meu a fost omorât. Avem nevoie să se facă dreptate'.  De asemenea, Joe Jackson a spus la CNN că nu crede că Murray este singurul responsabil de decesul lui Michael. „Cred că sunt şi alţii implicaţi în acest omor', a mărturisit tatăl cântăreţului, adăugând că fiul lui se simţea în pericol şi chiar le-ar fi spus copiilor săi că va fi asasinat.

Doctorul Conrad Murray a dat declaraţii contradictorii imediat după moartea celebrului său pacient.

De fapt, întreaga familie a lui Michael Jackson susţine varianta unui asasinat pus la cale de un grup de colaboratori apropiaţi ai starului.

Înainte de a intra în sala de judecată (la doar câteva ore după ce a fost pus sub acuzare), medicul cardiolog Conrad Murray (56 de ani) a fost întâmpinat de un grup de fani ai defunctului cântăreţ care au strigat „Asasinule' şi „Dreptate pentru Michael!'

Judecătorul cazului a stabilit pentru inculpat o cauţiune de 75.000 de dolari, de trei ori mai mult decât în cazurile obişnuite ale celor acuzaţi de omor din culpă. Pe 5 aprilie, medicul este aşteptat din nou la tribunal pentru depoziţii preliminare.

În timp ce aşteaptă procesul, doctorul şi-a exprimat intenţia de a practica în continuare medicina în Nevada şi Texas, însă procurorii susţin că autorităţile medicale vizează suspendarea licenţei de liberă practică a doctorului.

Autorităţile sunt interesate de menţinerea sub control a spectacolului mediatic din acest caz, încercând să limiteze accesul presei şi facilitând familiei Jackson intrarea sub escortă.

Joe Jackson, tatăl lui Michael, crede că fiul său a fost victima unui complot

Moartea lui Michael Jackson, pe 25 iunie 2009, a şocat o lume întreagă, care se aştepta să-l revadă pe Rege în iulie trecut, la Londra, într-o serie de 50 de concerte. Michael (50 de ani) a fost descoperit aproape fără suflare, în casa închiriată în Los Angeles, de către doctorul lui personal, Conrad Murray, care a declarat poliţiei că Michael avea un puls slab şi că l-a resuscitat până la sosirea ambulanţei.

Într-o plângere formulată pe cinci pagini, autorităţile îl acuză pe doctor de comportament în afara legii şi omorârea „neintenţionată' a lui Michael Joseph Jackson prin administrarea unui cocktail letal de medicamente care i-au provocat stop cardiac. De asemenea, Murray ar fi întârziat prea mult cu apelul la numărul de urgenţă.

Dacă va fi condamnat, medicul poate sta până la 4 ani în închisoare.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare